KOTÜJADA

0,00
1
Kotüjada je etnološko – kulinarična prireditev, kjer se kuha Posavski kotü, prav tako pa je odprta Posavska ekološko - kmečka tržnica. Zbiranje kuharskih skupin in postavitev kotlov se prične v jutranjih urah. Predstavijo se razččine kuharske skupine, ki pokažejo svoje spretnosti z vihtenjem nožev in kuhalnic ter nam v svojih izvirnih kotűjaških opravah prikažejo kako se pripravi in skuha pravi Posavski Kotü! Po koncu kuhanja poteka tudi ocenjevanje pripravljenih kotlov. Po razglasitvi zmagovalca, lahko vsi obiskovalci brezplačo degustirajo to posavsko kulinarično specialiteto in kotla vseh ekip

Obiskovalci in navijači posameznih kuharskih skupin lahko svojim favoritom pomagate do zmage s spodbujanjem in navijanjem, saj se pri ocenjevanju upošteva tudi izvirnost priprave in kuharska oprava posamezne skupine tekmovalcev.

V sklopu etnološko – kulinarične prireditve zadiši tudi po domačem ajdovem in lanenem kruhu, katerega spečejo Posavke in Posavci, saj ob Kotüjadi poteka še ocenjevanje in razstava ajdovega in lanenega kruha.

Prireditev bo zaokrožila Posavska ekološka-kmečka tržnica, kjer se nam bodo predstavili lokalni posavski pridelovalci s svojimi domačimi pridelki in izdelki ročnih spretnosti, katere bomo lahko tudi kupili.

Na sami prireditvi nas grejeta kuhano vino in čaj, ki sta za vse obiskovalce brezplačna, prav tako pa je celoten dogodek glasbeno obogaten. 

Lokacija dogodka: Izobraževalno vadbeni center Brežice pri Ekonomski in trgovski šoli Brežice
Ura dogodka: 08.00 - 15.00

Organizator prireditve: Društvo za pospeševanje turizma Posavja
Generalni pokrovitelj: Posavc d.o.o.

Dodatne informacije:
Ivan Vogrinc            041/621-307
Ana Agrež               051/484-888

E-mail: info@visitposavje.com ali dptposavje@gmail.com

** Dogodek je zaradi epidemije odpovedan!**
234
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.

Oglejte si tudi ostale programe

MIKLAVŽEVANJE

Pridružite se nam na Miklavževanju, kjer nas bo osebno obiskal in obdaril čarobni Miklavž.
Termini v pripravi  
Brežice
0,00PRIJAVA