Trgatev

29,00
Grojzdje
Jesen v žepu nosi mnogo več zlata kot kateri koli drug letni čas. Šelestenje listja, prelivanje rumenih in rjavih barv. Jesenski čas je tisti, ki se ga vinogradniki veselijo celo leto. Shakespeare je zapisal, da je »dobro vino najboljši prijatelj«. Toda pot do tja je vse prej kot enostavna. Bo letina dobra in grozdje sladko? Obilica dela, ki jeseni vsakemu pravemu gospodarju nariše nasmešek na obraz. Trgatev - bratva. Čas, ko grozdje dobi drugo obliko in se rodi mošt.

Vsakdo od nas je zagotovo vsaj enkrat v življenju pomislil, kako bi bilo imeti vinograd in pridelovati odlično žlahtno kapljico, sedeti na terasi in opazovati, kako se čez leto vinograd spreminja. Tovrstno izkušnjo boste doživeli z nami. V posavskem vinorodnem okolišu se lahko pohvalimo z odličnimi vini in skrbno obdelanimi vinogradi. Naš panoramski turistični avtobus nas bo popeljal do enega izmed njih. Skrbna gospodinja nam bo dobro jutro voščila z jutranjo kavico, domačimi napitki ter drugimi domačimi dobrotami, gospodar pa bo »zajuškal« in s tem naznanil začetek trgatve. Le še pogumne ˝brentarje˝ bomo potrebovali in trgatev se bo lahko začela. Zapodili se bomo v vinograd in trgali grozdje, gospodar nam bo vmes predstavil še nekaj starih običajev. Da pa bo doživetje tega ljudskega običaja popolno, bomo tudi zapeli.

Drugi del trgatve se bo odvijal v vinski kleti. Grozdje bo potrebno zmleti, naložiti v prešo in »sprešati«. Prvi mošt bo kmalu na pokušino.

Tradicionalno kosilo ob kozarcu mošta ali starine bo pospremil še ples ob zvokih harmonike, nato pa se bomo polni novih doživetij vrnili domov.
 
 
CENA NA OSEBO:
  • 29,00 EUR odrasli,
  • 15,00 EUR otroci do 12. leta starosti
Trajanje programa: 8 ur

Minimalno število udeležencev: 20

PROGRAM VKLJUČUJE:  Vožnjo z edinstvenim panoramskim avtobusom, prigrizek pred bratvo, kosilo, pijačo, steklenico mošta, vodenje in animacijo, organizacijo trgatve, nezgodno zavarovanje, DDV.
DSC04408
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Spravilo in ličkanje koruze

Mrzla jutra, topli dnevi, poljski pridelki, vrtnine, kostanj - k nam je prišla jesen. Letni čas, ki ga kmet nestrpno pričakuje vsako leto.
Po dogovoru  
Terme Čatež, Brežice
29,00PRIJAVA