Brno

139,00
Grad Lednice
 
1.  DAN, 10.05.2019: Brežice – Novo mesto - Ljubljana – Maribor – Gradec – Dunaj – Brno
 
Na pot se odpravimo v zgodnjih jutranjih urah in sicer iz Brežic ob 00:00 uri izpred stare blagovnice, iz Novega mesta pa ob 00:40 uri izpred avtobusne postaje pri Qlandii. Sledi nočna vožnja skozi Ljubljano, Maribor, mimo Gradca in Dunaja proti Češki. V Brno bomo prispeli v dopoldanskem času. Najprej si bomo ogledali znano pivovarno Staro Brno, kjer nam bodo predstavili njeno zgodovino in postopek pridelave piva. Nato se bomo odpravili v restavracijo, ki je del pivovarne, kjer bomo degustirali več vrst priznanega piva in si privoščili kosilo.   
                                                                                 
Vožnjo bomo nadaljevali proti gradu Špilberk, ki predstavlja simbol mesta Brno. V zgodovini je služil kot domovanje moravskim kraljem, sredi 14. stoletja pa so ga postopoma začeli spreminjati v trdnjavo, ki je postala eden najbolj krutih zaporov v Avstro-Ogrski. Kasneje je grad predstavljal vojašnico, danes pa je v njem muzej, ki ga bomo obiskali. 
 
Nato nas bo pot vodila v samo mestno jedro Brna, kjer se bomo sprehodili do znamenitega  Zeljnega trga, ki predstavlja srce in središče dogajanja v starem mestnem jedru. Sredi trga se nahaja eden najlepših vodnjakov v Brnu, vodnjak Parnas. Pot bomo nadaljevali proti Trgu svobode na katerem se nahaja astronomska ura, sprehodili pa se bomo tudi do znamenite hiše štirih velikanov in hiše gospodov Lipa, ki predstavlja eno najlepših zgodovinskih zgradb v Brnu.

Po ogledu mestnega jedra sledi namestitev v hotelu **** in večerja. Po večerji bo za vse zabave željne mogoč večerni izhod v mesto.
 
 

2.  DAN, 11.5.2019: Brno – Lednice – Valtice – Ljubljana - Brežice
  
Po zajtrku se bomo zapeljali po mestu Brno in izkusili užitke panoramske vožnje. Pot nas bo nato vodila na jug Češke proti vasici Lednice. Na prvi pogled skromna vasica, ki pa je zaradi svojih kulturnih in naravnih znamenitosti vpisana na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Sprehodili se bomo med čudovitimi grajskimi vrtovi, ter obiskali grajski rastlinjak, ki je del gradu Lednice, v katerem so razstavljene številne eksotične rastline.
 
Po ogledu pravljičnih Lednic sledi kosilo in vožnja proti kraju Valticke. Obiskali bomo unikatno vinsko klet Valticke Podzemi. Na prvi pogled nič kaj posebna vinska klet je dejansko podzemni labirint mnogih kleti. Zgrajene so bile že okoli l. 1270 in bile namenjene shrambi pridelkov, danes pa predstavljajo eno najzanimivejših vinskih kleti na Češkem. Ob domačem narezku bomo poskusili izvrstne letnike vin tega območja.
       
Sledi vožnja proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.
 
Trajanje programa: 2 dni.

Odhodna mesta: Brežice, Novo mesto

CENA:  
  • 99,00 EUR/osebo (člani MDVI)
  • 139,00 EUR/osebo
Cene veljajo ob minimalnem številu 45 oseb.
 
Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna do 10.4.2019 oz. do zapolnitve prostih mest na TRR št. SI56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.

PROGRAM VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, parkirnine, 1 x malica na poti, vodeni ogled pivovarne Staro Brno z degustacijo, 2x kosilo, vodeni ogled gradu Špilberk, vodeni ogled Brna, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu****, 1 x večerja, ogled grajskega botaničnega vrta v Lednicah, vodeni ogled vinske kleti Valticke Podzemi z degustacijo, stroške vodenja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
Doplačila: Labirint pod zelnim vrtom 6,50 EUR, ogled gradu Lednice 12,00 EUR, doplačilo za enoposteljno sobo 15,00 EUR, pijača pri obrokih, zavarovanje rizika odpovedi (4,20 % vrednosti aranžmaja)
 
Pridružujemo si pravico do spremembe programa ter prerazporeditve ogledov!

 
BrnoGrad ŠpilberkPivovarna Staro Brno 1Pivovarna Staro BrnoValticke PodzemiValticke Podzemi2
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.


99,00 € člani MDVI
139,00 € ostali
Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Sombor, Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Titov bunker, Mostar in mandarine

Odkrijte eno izmed največjih skrivnosti bivše Jugoslavije in se posladkajte z mandarinami v delti Neretve!
Po dogovoru  
Brežice
119,00PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Jajce - Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Nizozemska - dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Moslavina, Podravina, Međimurje, Varaždin

Pridružite se nam na izletu po Bjelovarsko - Bilogorskem področju, Podravini, Međimurju in Varaždinu.
- 12 %
Po dogovoru  
Brežice
125,00 €   110,00 PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Črna gora

Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih. Vabimo Vas, da z nami doživite njene neokrnjene lepote.
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Črnomelj, Vinica
199,00PRIJAVA