Strokovna ekskurzija BIH

72,00
002Jajce_waterfall
Pridružit se nam na našem jesenskem potepanju po Bosni in Hercegovini. Čakata nas dva dneva odkrivanja največjih skrivnosti Balkana, zgodovine in odlične kulinarike!

1.DAN, 26.10.2019: Novo mesto - Jajce – Jablanica - Konjic – Sarajevo
 
Odhod ob 03:00 uri zjutraj izpred Qlandie v Novem mestu. Nočna vožnja čez Hrvaško proti meji z Bosno in Hercegovino. Sledi vožnja mimo mesta Banja Luka in po izjemnem kanjonu Vrbasa proti mestu Jajce, katero je zgrajeno na čudovitih slapovih reke Plive. Tukaj se je pisala pomembna zgodovina od srednjega veka do II. zasedanja AVNOJ-a, katerega muzej bomo tudi obiskali. V Jajcu si bomo privoščili še toplo malico v eni izmed lokalnih konob. Pot nas bo dalje vodila do spominskega obeležja Bitke za ranjence na Neretvi, ki je ena izmed bolj znanih bitk 2. svetovne vojne na tleh bivše Jugoslavije. Bitka na Neretvi je doživela tudi istoimensko uprizoritev na filmskem platnu. V spremstvu vodnika obiščemo še tamkajšnji muzej. Poslovimo se od Jablanice in nadaljujemo pot proti najbolje varovani skrivnosti bivše Jugoslavije – Titov nuklearni bunker v Konjicu. Gre za enega največjih te vrste v Evropi, ki je lahko sprejel do 350 oseb, namenjen pa je bil predsedniku Titu, njegovi družini in najbližjim sodelavcem. Bunker je bil opremljen z zalogami za 6 mesecev bivanja. Njegove skrivnosti raziščemo ob spremstvu vodnika.  Pot nato nadaljujemo v glavno mesto Bosne in Hercegovine, Sarajevo, kjer nas čaka nastanitev v hotelu*** in večerja z živo glasbo.

2. DAN, 27.10.2019: Sarajevo – Slavonski Brod - Novo Mesto
 
Po zajtrku se najprej odpravimo na ogled »Tunela Spasa«, ki je danes kot muzej priča neverjetni iznajdljivosti in pogumu prebivalcev Sarajeva v času okupacije. Po ogledu nadaljujemo s krožno vožnjo po mestu (novo Sarajevo, Zetra centar, Olimpijski stadion,..) v center mesta, kjer si ob spremstvu lokalnega vodnika ogledamo stari del mesta z Baščaršijo, Principov most, Vječnica, Gazi Husrevbegova džamija, stara pravoslavna cerkev, katedrala,…Imeli bomo dovolj časa, da raziščemo številne trgovinice in obrti Baščaršije, popijemo tradicionalno »bosansku kafu« in se okrepčamo z izvrstnimi lokalnimi dobrotami (po doplačilu). Sledi vožnja proti domu s krajšimi postanki. Prihod domov okoli 24. ure.


Trajanje programa:  2 dni.

Odhodna mesta: Qlandia Novo mesto


CENA NA OSEBO:
  • 72,00 EUR na osebo - člani in simpatizerji OO SD Novo mesto
Minimalno število oseb: 40

Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna do 15.10.2019 oz. do zapolnitve prostih mest na avtobusu (49 -sedežev) na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.

PROGRAM VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, parkirnine, vstopnina v muzej Avnoj, 1 x topla malica, vstopnina in vodeni ogled spominskega obeležja in muzeja Bitke na Neretvi, 1 x vstopnina in vodeni ogled Titovega bunkerja, 1 x večerja (predjed, glavna jed s prilogo, solata, sladica) z živo glasbo, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu *** v dvoposteljnih sobah, 1x vstopnina in vodeni ogled Tunela Spasa, vodeni ogled mesta Sarajevo z lokalnim vodnikom in obisk Baščaršije, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
DOPLAČILA: za enoposteljno sobo 15,00 EUR, pijača ob kosilu in večerji.
Pridružujemo si pravico do spremembe programa! 
20130511221951jablanica_bitka_na_neretvi_muzej10mapa-titinog-bunkeraold-town-bascarsija-sarajevoRatni-tunel-D-B
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.


72,00 € člani OO SD Novo mesto
Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Titov bunker, Mostar, Neretva

Odkrijte eno izmed največjih skrivnosti bivše Jugoslavije in se posladkajte z mandarinami v delti Neretve!
08.11.2019 ob: 02:00  
Brežice
125,00PRIJAVA

Sombor, Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Jajce - Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Moslavina, Podravina, Međimurje, Varaždin

Pridružite se nam na izletu po Bjelovarsko - Bilogorskem področju, Podravini, Međimurju in Varaždinu.
- 12 %
Po dogovoru  
Brežice
125,00 €   110,00 PRIJAVA

Nizozemska - dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Črna gora

Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih. Vabimo Vas, da z nami doživite njene neokrnjene lepote.
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Črnomelj, Vinica
199,00PRIJAVA