Titov bunker, Mostar, Neretva

125,00
mostar_bg_1
​Pridružite se nam na jesenskem potepanju po Bosni in Hercegovini ter naši sosedi, Hrvaški. Čakata nas dva dneva odkrivanja najbolj varovane skrivnosti bivše Jugoslavije, zgodovine in mandarin!
 
1.DAN, 8.11.2019: Novo mesto - Brežice - Banja Luka – Jajce – Konjic - Jablanica

Odhod ob 02:00 uri iz Novega mesta  (Qlandia) in 02:30 Čatež ob Savi (Petrol BS Čatež ob avtocesti). Nočna vožnja čez Hrvaško proti meji z Bosno in Hercegovino, mimo mesta Banja Luka do Jajca, kjer naredimo postanek za malico in ogled Plivskih slapov. Pot nadaljujemo do mesta Konjic, kjer nas bodo na atraktivni lokaciji z razgledom na Konjic postregli z lokalnimi dobrotami. Dobro okrepčani si bomo ogledali eno najbolj varovanih skrivnosti bivše Jugoslavije – Titov nuklearni bunker. Gre za enega največjih te vrste v Evropi, ki je lahko sprejel do 350 oseb, namenjen pa je bil predsedniku Titu, njegovi družini in najbližjim sodelavcem. Bunker je bil opremljen z zalogami za 6 mesecev bivanja. Njegove skrivnosti raziščemo ob spremstvu vodnika. Po ogledu Titovega bunkerja se odpravimo na pot v Jablanico, kjer obiščemo muzej in spominsko obeležje Bitke za ranjence na Neretvi, ki je ena izmed bolj znanih bitk 2. svetovne vojne na tleh bivše Jugoslavije. Bitka na Neretvi je doživela tudi istoimensko uprizoritev na filmskem platnu. Sledi nastanitev v hotelu 4* in večerja.
 

2. DAN, 09.11.2019: Jablanica - Mostar – Međugorje – Opuzen – Novo mesto - Brežice
 
Po zajtrku se bomo zapeljali čez slikovito pokrajino v Mostar, ki je svoje ime dobilo po čuvajih znamenitega Starega mostu (»Mostari«). Mostar je tudi eno izmed najbolj sončnih mest v Evropi. Sledi potep čez mesto, kjer se sprehodimo čez stari most, se pobližje spoznamo s čudovitimi uličicami, bazarjem in čudovito arhitekturo tega starega mesta ob Neretvi ter si privoščimo jutranjo kavo.

Po obisku Mostarja se odpravimo do romarskega središča Međugorje, kjer se je otrokom iz bližnje okolice že junija 1981 prvič prikazala devica Marija. Ogledali si bomo svetišče in prizorišča romanj številnih vernikov, prosti čas pa namenili individualnim ogledom. Zapustimo Međugorje in se odpravimo v delto reke Neretve, kjer nas bodo pozdravili domačini in nas s tradicionalnimi neretvanskimi plovili – lađami popeljali po kanalih Neretve. Ustavimo se tudi na kosilu in obiščemo nasad mandarin, kjer si bomo lahko nabrali svoje mandarine za domov.
 
Sledi vožnja proti domu z vmesnimi postanki, prihod predviden okoli 24:00 ure.
 
 
Trajanje programa:  2 dni.

Odhodna mesta: Novo mesto Brežice


CENA NA OSEBO:
  • 90,00 EUR na osebo - člani MDVI
  • 125,00 EUR na osebo - ostali
Minimalno število oseb: 40

Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna do 10.10.2019 oz. do zapolnitve prostih mest na avtobusu na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.

PROGRAM VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, dobrodošlico, dopoldansko malico in pijačo na poti, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, 1x večerja, 2x kosilo, vstopnina in vodeni ogled Titovega bunkerja, vstopnina in vodeni ogled muzeja in spominskega obeležja na Neretvi, vodeni ogled mesta Mostar in Međugorje, vožnja z lađami z dobrodošlico, obisk nasada mandarin, zunanji ogledi, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
DOPLAČILO: obrane mandarine v nasadih, pijača pri kosilih in večerji, enoposteljna soba cca. 15,00 EUR.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa! 
mapa-titinog-bunkeraMeđugorje2neretvanske-mandarine-slika-41355907Sruseni_most_u_Jablanici2
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.


90,00 € člani MDVI
125,00 € ostali
Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Strokovna ekskurzija BIH

Pridružit se nam na našem jesenskem potepanju po Bosni in Hercegovini.
26.10.2019 ob: 03:00  
Novo mesto
72,00PRIJAVA

Sombor, Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Jajce - Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Moslavina, Podravina, Međimurje, Varaždin

Pridružite se nam na izletu po Bjelovarsko - Bilogorskem področju, Podravini, Međimurju in Varaždinu.
- 12 %
Po dogovoru  
Brežice
125,00 €   110,00 PRIJAVA

Nizozemska - dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Črna gora

Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih. Vabimo Vas, da z nami doživite njene neokrnjene lepote.
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Črnomelj, Vinica
199,00PRIJAVA