Po obronkih Orlice

37,00 €   35,00
- 5 %
1450
Nedaleč stran od Brežic se dviguje majhen a zelo simpatičen hribček. To so Artiče, znane predvsem po sadjarstvu in okusnih jabolkih ter delovnih in prijaznih ljudeh.

Do tja nas bo pripeljal naš panoramski avtobus, od koder se bomo sprehodili do idilične domačije, ki nas bo popeljala daleč nazaj v preteklost. Stari običaji, ohranjena infrastruktura in prijeten ambient nam bo pričaral čase naših babic in dedkov. Po ogledu in kramljanju se bomo odpravili geografsko malce višje, proti Sromljam, kjer si bomo med potjo ogledovali zgledno urejene vasi. Na področju urejenosti, tem krajem pripadajo visoka priznanja, tako na regionalni kot na državni ravni. Postanek v Sromljah bomo izkoristili za spoznavanje kraja in njenih običajev.

Pot bomo nadaljevali proti Pišecam, kjer se bomo najprej ustavili na gradu Pišece in si ogledali prečudovit park Sekvoj. Čudovita narava, prepletena s kulturno dediščino, nas ne bo pustila ravnodušne. Po krajšem postanku se bomo odpravili na domačijo, ki v Pišecah daje velik pečat kulturi. Tu se bomo navdušili nad rojstno hišo Maksa Pleteršnika, zraven pa pokukali še v čebelnjak in kozolec, si ogledali muzejsko zbirko življenja in dela Maksa Pleteršnika, ter odšli v pristno velbano klet z vinogradniškim muzejem. Sprehodili se bomo še do zidanice, od koder je ob lepem vremenu prečudovit razgled na okoliško pišeško-bizeljsko hribovje z brežiškim poljem vse do Gorjancev, Medvednice oziroma Sljemena in naprej po obsežnem delu hrvaškega Zagorja.  Bil bi greh, da v teh krajih ne okusimo lokalne specialitete, to je peneče vino z okusom pišečke marelice. Z odličnim okusom v ustih in bogatimi novimi doživetji se bomo vrnili domov.

Trajanje programa: 4 ure

Minimalno število potnikov: 20

Prijave in plačilo: na podlagi prijave in posredovanega predračuna oz. do zapolnitve prostih mest na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969.

PROGRAM VKLJUČUJE:  Vožnjo z edinstvenim panoramskim avtobusom, pokušino vin in lokalnih dobrot, osvežilne napitke na poti, vstopnine, vodenje, organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje, DDV.
144814491447144614441443144214401441
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Naravni park Jovsi

Na obronkih Posavja se skriva delček skrite in neokrnjene narave. Zamočvirjeni travniki ob reki Sotli, dom številnih redkih in ogroženih rastlin.
- 17 %
Po dogovoru  
Terme Čatež, Brežice
35,00 €   29,00 PRIJAVA

Obisk rojstnega kraja slovenske prve dame ZDA

Obiščite rojstni kraj slovenske prve dame Združenih držav Amrike - Melanije Trump. Obiščite Sevnico!
- 13 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško
45,00 €   39,00 PRIJAVA

Jahanje in degustacija piva

Obiščite mesto, ki leži ob sotočju reke Save in Krke - Brežice!
- 10 %
Po dogovoru  
Terme Čatež, Brežice
39,00 €   35,00 PRIJAVA

Brežice in njihova preteklost

Zeleni svet ob sotočju Save in Krke, upravno središče Posavja, bogata arhitekturna in zgodovinska dediščina, gastronomska doživetja...
- 17 %
Po dogovoru  
Terme Čatež
35,00 €   29,00 PRIJAVA

Kostanjevica na Krki

Jutro se prebuja v čudovit dan. Dan, ki nas vabi v slovenske Benetke in dolenjski biser – Kostanjevica na Krki.
- 10 %
Po dogovoru  
Terme Čatež, Brežice
39,00 €   35,00 PRIJAVA

Gadova peč in cviček

Cviček iz Gadove peči je unikaten zaradi sestave in velja za slovenskega posebneža zaradi mnogih zdravilnih učinkov.
- 10 %
Po dogovoru  
Terme Čatež
39,00 €   35,00 PRIJAVA

Grad Rajhenburg in čokoladni izlet

Občudovali boste mogočni grad Rajhenburg, ki stoji na razglednem griču nad reko Savo.
Po dogovoru  
Terme Čatež, Brežice
24,00PRIJAVA

Kozjanski park

Kozjanski park je obsežno območje regijsko značilnih ekosistemov in krajine z večjimi deli prvobitne narave in območji naravnih vrednot...
- 10 %
Po dogovoru  
Terme Čatež, Brežice
39,00 €   35,00 PRIJAVA

Krško, od Valvasorja do Mencigerja

V slikoviti pokrajini med Gorjanci in Bohorjem se sedanjost prepleta z dediščino minulih stoletij.
- 10 %
Po dogovoru  
Terme Čatež, Brežice
39,00 €   35,00 PRIJAVA