Potepanje po Primorski - Koper z okolico

75,00
Koper
Odhod ob 07:00 uri zjutraj izpred blagovnice Brežice in ob 7:40 uri izpred Mercator centra v Bršljinu, ter iz v naprej dogovorjenih mest, glede na prijave. Pot nas bo popeljala mimo Ljubljane in Logatca, kjer bomo na počivališču Lom naredili krajši postanek za jutrani požirek kave.
 
Na naši ekskurziji bomo najprej obiskali Gasilsko brigado Koper, ki sodi med bolj sodobno opremljene tovrstne centre v Sloveniji in ki je organizirana kot profesionalna poklicna brigada.

Javni zavod Gasilska brigada Koper kot poklicna gasilska enota VII. kategorije zagotavlja javno gasilsko službo na območju Mestne občine Koper, pogodbeno pa tudi v občinah Izola, Piran in Ankaran. Hkrati je zavod z uredbo vlade določen za opravljanje nalog zaščite in reševanja ob nesrečah z nevarnimi snovmi, nalog tehničnega reševanja ob nesrečah v cestnem prometu in ob nesrečah na tekočih ter stoječih vodah na širšem območju slovenske Istre, določenih nalog zaščite in reševanja ob ekoloških in drugih nesrečah na morju ter drugih nalog zaščite in reševanja širšega pomena.

Pot bomo nadaljevali proti središču Kopra, ki velja za enega najstarejših mest v Sloveniji, ki je bil včasih otok. Benečani, ki so na tem območju pustili največji pečat, so mu dali ime Capo d’Istria (glava Istre). Poimenovanje Capodistria se ob slovenski različici – Koper ohranja še danes. (Koper je namreč dvojezično območje). Tu ima dom edino slovensko pristanišče in ena od slovenskih univerz.

Luka Koper je edino mednarodno tovorno pristanišče v Sloveniji, ki ga upravlja delniška družba. Ustanovljeno je bilo leta 1975. Celotno pristanišče ima status proste cone. Luka Koper je večnamensko pristanišče, ki dela 24 ur na dan. Morje v pristanišču je globoko od 10 do 18 metrov. Sprejme lahko ladje z nosilnostjo 180.000 ton. Na našem izletu, si bomo to pristanišče tudi podrobno ogledali.
 
Luški vodič bo vstopil na avtobus na vhodu v pristanišče, vodenje po pristanišču pa bo trajalo približno eno uro in pol. Med vožnjo po pristanišču, si bomo le tega ogledali, ter zraven prisluhnili razlagi vodiča. Za vstop v pristanišče je obvezen osebni dokument.

Sledi kosilo na  eni izmed bolj obleganih lokalnih domačij, kjer nam  nam bodo postregli z dobro domačo jedačo in pijačo. Imajo dolgoletno družinsko tradicijo, nahajo pa se na Istrski vinski cesti. Nudijo predvsem dobrote istrske kuhinje, pridelujejo svoje vino in olje katerega je možno tudi kupiti v njihovi trgovinici.

Na koncu pa še poslastica kot se spodobi - degustacija primorskih vin na vinski fontani. Obiskali bomo prvo vinsko fontano za degustacijo vin v Sloveniji v Marezigah.  Ob prelepem razgledu bomo lahko okušali odprta in vrhunska vina slovenske Istre.
 
Marezige so »vinska vas« s čudovitim pogledom na morje, znana po različnih praznovanjih lokalnih vin, predvsem po prazniku refoška in tradicionalnem martinovanju – Martinji.

V kolikor nam bo čas dopuščal, obiščemo še center Kopra, ter se sprehodimo skozi center mesta ter doživimo utrip glavnega obalnega mesta.
 
Sledi vožnja mimo Postojne in Ljubljane proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.


Minimalno število oseb: 35

PROGRAM VKLJUČUJE: strošek prevoza z avtobusom (49 +2 sedeža), cestne in ostale pristojbine, dobrodošljica na avtobusu, malica in voda na poti, obisk Gasilsko reševalnega centra Koper, voden ogled Luke Koper, kosilo (juha, glavna jed, solata, sladica), pijača pri kosilu (vino, voda, sok), degustacija vin na prvi vinski Fontani v Sloveniji v Marezigah  žetoni - 3x), zunanji ogledi, organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
 
DOPLAČILO:  dodatni žetoni za degustacijo vin
     
OPOMBA: Pri prijavi med opombe obvezno vnesite svoje rojstne podatke in vrsto ter številko osebnega dokumenta. Podatrke potrebujemo za vstop v carinsko območje Luke Koper. Vzstop brez osebnega dokumenta v območje Luke Koper ne bo možen.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!
 
Koper3Koper1Koper2GB Koper2GB KoperGB Koper1Luka Koper5Luka Koper3Luka Koper4Luka KoperLuka Koper1GostilnaGostilna1DomačijaGostilna2Domačija1GB Koper3Gostilna3Luka Koper2MarezigeMarezige1Marezige2Marezige3Marezige4
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.

Oglejte si tudi ostale programe

Mariborsko Pohorje

Potepanje po Mariborskem Pohorju in bližnji okolici.
- 6 %
Termini v pripravi  
Novo mesto, Brežice
69,00 €   65,00 PRIJAVA

Potepanje po Štajerski

Potepanje po Štajerski zajema obisk Pohorja, degustacijo v Svečini in postanek v Mariboru.
- 8 %
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana, Celje
75,00 €   69,00 PRIJAVA

Slovenska Istra

Pridružite se nam na celodnevnem potepanju po čudoviti Slovenski Istri!
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
89,00 €   80,00 PRIJAVA

Flosarsko doživetje in obisk podzemlja Pece

Doživite pravi flosarski krst na reki Dravi in se prepustite ogledom podzemlja Pece.
- 7 %
Po dogovoru  
Brežice
85,00 €   79,00 PRIJAVA

Na pivo v Laško

Kraj, kjer se stikajo dobro počutje, zdravje, zeliščarstvo, čebelarstvo in pivovarstvo - Laško.
- 5 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško
79,00 €   75,00 PRIJAVA

Savinjska regija - dežela polna znamenitosti in doživetij

Med dolinami in Aplskim svetom se skriva nekanja dežela grofov Celjskih. Dežela polna znamenitosti in doživetij.
- 5 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško
79,00 €   75,00 PRIJAVA

Obisk mesta grofov

Obiščite dom nekoč najvplivnejše slovenske vladarske dinastije vseh časov - Celje.
Po dogovoru  
Brežice, Krško
0,00PRIJAVA

Obisk Savinjske regije in adrenalinski spust na Rogli

Obiščite srce Pohorja - Rogla in doživite adrenalinsko vožnjo skozi prečudovite gozdove Pohorja!
Po dogovoru  
Brežice, Krško
59,00PRIJAVA

Potepanje po Koroški

Zapeljite se z nami na potepanje po čudoviti Koroški in se spoznajte z njihovo tradicijo flosarstva!
Po dogovoru  
Brežice
55,00PRIJAVA