Hrvaška Istra

159,00 €   143,00
- 10 %
Rovinj
1. DAN: Odhod Brežice  - MP Dragonja – Grožnjan - Buje – Rovinj - Vrsar 

Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah (ob 6:00 uri izpred Blagovnice Brežice) proti našem prvem daljšem postanku v mestecu Grožnjan, kjer si umetnost in zgodovina podajata roko na vsakem koraku. Grožnjan je znan kot mesto umetnikov in leži v srcu Istre. Sprehodimo se čez to čudovito srednjeveško mestece in odkrijemo njegove zaklade.
 
Pot nas ob Parenzani – ozkotirni železnici, ki je med leti 1902 in 1935 povezovala osrednjo Istro s Savudrijo in Trstom, vodi v mesto Buje, kjer že od nekdaj pridelujejo vino in olivno olje iz številnih nasadov. Potep skozi mesto zaokrožimo v bujski pivovarni San Servolo, kjer varijo pivo v skladu z nemškim zakonom o čistoči piva iz leta 1516. Gostitelji nam bodo razkazali pivovarno in nam predstavili njihova domača, nefiltrirana in nepasterizirana piva skozi degustacijo 6 različnih vrst piva ob prigrizku domačih dobrot. Po degustaciji nas bodo postregli še s pivsko maneštro. Okus piva, ki se bo najdlje zadržal v naših čutilih bomo lahko tudi kupili v njihovi prodajalni.
 
Po kosilu se odpeljemo še do mesta Rovinj, ki nas bo navdušil s svojimi ozkimi uličicami, arhitekturno dovršenimi stavbami v mediteranskem slogu in s številnimi butiki in kavarnami. Sprehodimo se skozi mestni vrvež in občutimo utrip tega čudovitega mesteca v adventu, vzeli si bomo tudi čas za kavo.
                                                                                                                                          
Sledi vožnja do Vrsarja, kjer nas čaka nastanitev v hotelu*** in večerja.
  
2. DAN: Odhod Vrsar  - Nova vas -  Livade – Motovun – Buzet - MP Sočerga - Brežice 

Po odličnem zajtrku v hotelu se odpravimo na jutranji sprehod skozi mesto Vrsar. Po vrnitvi se z avtobusom odpeljemo proti Novi vasi, kjer si ob spremstvu vodiča najprej ogledamo biser istrskega podzemlja – jamo Baredine. Sprehodili se bomo skozi 5 čudovitih podzemnih dvoran, v katerih se bohotijo stalagmiti in stalagtiti ter se spustili do podzemnega jezera, ki se nahaja 60 m globoko. Spoznali se bomo tudi s prebivalci tega podzemnega kraškega sveta. Po povratku na površje si ogledamo še posebno razstavo, posvečeno poljedelstvu. Razstavljeni predmeti in stroji ter mnogi dokumenti in slike pričajo o zgodovini kraja in življenju tamkajšnjih ljudi. Ogledali si bomo stalno razstavo imenovano Traktor story, kjer nam bodo predstavili kar 50 zgodovinskih traktorjev in drugih strojev za obdelovanje polja. V Galeriji Konobon pa bomo prisluhnili zgodbi o mediteranski trilogiji – kruhu, mediteranskem olju in vinu, ki so na tleh današnje hrvaške Istre prisotni že od antike dalje. Celotno doživetje bomo zaokrožili še s pokušino izbranih istrskih vin.
 
Pot nas nadalje popelje v »deželo tartufov« - Livade, kjer nam bodo predstavili svet tartufov. Naši gostitelji nas bodo popeljali čez zgodovino tartufov v Istri, načinom iskanja tartufov, proizvodnje in raznih načinov uživanja le-teh. Čaka nas tudi degustacija ob spremljavi vina ter obisk njihove trgovine, kjer bomo lahko poizkušali njihove slastne dobrote s tartufi in brez ter kakšnega tudi kupili

Kratka vožnja nas loči do mesta na griču - Motovun, znanega po dobrem vinu in tartufih ter po najbolje ohranjeni srednjeveški utrdbi, ki se je razvila na strmem pobočju. Poseben »shuttle bus« nas bo popeljal do mestnega obzidja, od koder se sprehodimo skozi staro mestno jedro, obiskali bomo zvonik na glavnem trgu ob katerem stoji cerkev svetega Stjepana, zgrajena leta 1614 in se povzpeli na obzidje, od koder seže pogled vse do morja na eni in slovenske Istre na drugi strani. V Motovunu naredimo še postanek za pozno kosilo.
 
Z lepimi spomini na Istro in obljubo, da se še vrnemo se odpravimo proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.
 
Trajanje programa: 2 dni.

Kraj odhoda: Brežice, Novo mesto, Ljubljana
 
 
Minimalno število potnikov: 40.
 
Prijave in plačilo:
Prijave in plačilo na podlagi prijave in posredovanega predračuna na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc d.o.o..
 
PROGRAM VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z visoko turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, parkirnine, vožnja s shuttle busom, 1 x malico, 1 x nočitev s polpenzionom v hotelu ***, degustacija 6 vrst piva s pivsko pogačo, ovčjim sirom in kuhano šunko, 1x pivska maneštra, vodeni ogled mest Grožnjan, Buje, Rovinj, Vrsar in Motovun, vstopnina in vodeni ogled jame Baredine, vstopnina in vodeni ogled razstave Traktor story in galerije Konobon, vodena predstavitev in degustacija 5 vrst znanih istrskih vin ob spremljavi kruha, sira in oliv, 1 x degustacija Livade (domača testenina s tartufi, istrske fritule, 1 dl belega vina, domači kruh in olivno olje), 1x pozno kosilo, stroške spremstva, vodenja in organizacije potovanja, strošek lokalnega vodiča, osnovno nezgodno zavarovanje, pripadajoči DDV.

ČESA NE SMEMO POZABITI:
  • osebni dokument,
  • lokalna valuta: hrvaška kuna,
Pridržujemo si pravico do spremembe programa! Cena se lahko spremeni glede na letni čas izleta.
11811182San Servolo pivo1179
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

PREDBOŽIČNI GRAZ

Adventi čas je edinstven čas za ogled in doživetje Gradza.
- 7 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
59,00 €   55,00 PRIJAVA

Advent v Kvarnerju - Opatija, Lovran, Rijeka

Doživite advent v prečudovitih mestih Kvarnerja Opatiji, Lovranu in Rijeki.
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
60,00PRIJAVA

PREDNOVOLETNI St. Wolfgang in Linz

Doživite predbožično in prednovoletno vzdušje v idiličnem St. Wofgangu in Linzu
09.12.2023 ob: 04:00  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
189,00PRIJAVA

Potepanje po severni Italiji

Potepanje po edinstvenii Vicenzi, Padovi in Ghioggi
- 10 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Novo mesto, Trebnje, Ljubljana
199,00 €   179,00 PRIJAVA

DUNAJ in BRATISLAVA

Potepanje po avstrijski in slovaški prestolnici
- 6 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
200,00 €   189,00 PRIJAVA

POTEPANJE po zahodni SRBIJI - NACIONALNI PARK TARA in Bajina Bašta

Popeljali vas bomo na kulinarično doživetje v prečudovit Nacionalni park TARA.
- 9 %
Termini v pripravi  
Novo mesto, Brežice
230,00 €   209,00 PRIJAVA

Severna DALMACIJA

Popeljite se z nami in doživite lepote Severne Dalmacije.
- 11 %
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto - Črnomelj
219,00 €   195,00 PRIJAVA

Romanje v Međugorje

Pridružite se nam na duhovnem popotovanju v znamenito versko središče na Balkanu - Međugorje.
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
155,00 €   139,00 PRIJAVA

Vojvodina

Pridružite se nam pri odkrivanju lepot Vojvodine, doživljanju preprostosti ljudi in njihove odkritosrčnosti, ter okušanju kulinaričnih dobrot.
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice
169,00 €   152,00 PRIJAVA