Potepanje po Črni gori

199,00
448
Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih, leži na jugu Jadranskega morja. Nikjer drugje nimamo priložnosti na tako majhnem prostoru občudovati toliko naravnih bogastev, lepih plaž, bistrih jezer, hitrih rek in čudovitih planin kot jih je v Črni gori. Zjutraj se lahko prebudite na prekrasni obali Jadranskega morja, uživate v kulinaričnih dobrotah na jezeru in se zvečer sprehajate po planinah Črne gore.
Vabimo Vas, da z nami doživite lepote Črne gore!

 
1. dan:  Vinica - Bosiljevo.

Odhod iz dogovorjenega mesta ob 21:00 uri ter nadaljevanje poti proti mejnemu prehodu Vinica in AC Bosiljevo – Karamatići.

2. dan:  nočna vožnja – Neum – Herceg Novi – Kotor - Budva.

Vožnja mimo Plitvičkih jezer, Zadra, Šibenika, Splita, prečkamo mejo z Bosno in Hercegovino, kjer nas bo na poti do Neuma navduševala lepa in rodovitna dolina reke Neretve in njena delta. Vožnja mimo srednjeveškega mesteca Ston, zgodovinskega Dubrovnika v Črno goro. Prvi daljši postanek za malico bo v Herceg Novem, ki se nahaja na vstopu v Kotorski zaliv, bogat s številnimi kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi, ki pričajo o zgodovini tega mesta. 

Nadaljujemo z nepozabno panoramsko vožnjo po enem najlepših zalivov na svetu - Boki Kotorski, ki ga sestavljajo Tivatski, Risanski in Kotorski del. Spoznali bomo mesta Risan in Perastmesto renesanse, ki je sezidano iz granita in marmorja. Ogledali si bomo tudi Kotor z lokalnim vodnikom. Starodavno mesto številnih vladarjev, ki se prvič omenja že 168 pr.n.š., je danes eno najbolj ohranjenih srednjeveških mest na Jadranu in je pod zaščito UNESCO. Sledi vožnja do Budve z ogledom mesta.  Pot nadaljujemo proti polotoku Sveti Štefan, kjer se bomo sprehodili po eni izmed najlepših obal Črne Gore. Sledi nastanitev v hotelu in večerja. 

3. dan: Lovčen – Cetinje - Skadarsko jezero - Budva

Zajtrk v hotelu. Potepanje po Črni gori bomo nadaljevali po serpentinasti cesti, od koder se ponuja čudovit razgled na Kotorski zaliv, do Njegošev, kjer si bomo ogledali zunanjost Njegoševe rojstne hiše in kjer bomo imeli degustacijo črnogorskih dobrot - loze, njegoškega pršuta, sira, domačega kruha in vina. Pot bomo nadaljevali proti Lovčenu, kjer si bomo na Jezerskem vrhu (1.657 m) ogledali veličasten Njegošev mavzolej, delo hrvaškega kiparja Ivan Meštrovića. Sledi vožnja mimo Cetinje čez Podgorico in nadaljevanje poti do veličastnega Skadarskega jezera, ki je največje jezero na Balkanskem polotoku, kjer naredimo postanek (čas za kosilo). Pot nazaj nas bo vodila čez nacionalni park Skadar. Večerja v hotelu in nočitev.

4. dan:   Budva - Dubrovnik – Slovenija

Po zgodnjem zajtrku bomo po krajši poti s trajektom zapustili Črno goro. Sledi vožnja proti domu s krajšimi vmesnimi postanki. 

Trajanje programa: 4 dni.

CENA NA OSEBO:
  • 199,00 EUR na osebo.
Minimalno število potnikov: 40

Prijave in plačilo: na podlagi prijave in posredovanega predračuna na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah  družbe Posavc

DOPLAČILA: Za enoposteljno sobo cca 20,00 EUR.
 
PROGRAM VKLJUČUJE: prevoz z visoko turističnim avtobusom, dobrodošlico, cestne in ostale pristojbine, 2x nočitev v hotelu *** s polpenzionom, degustacija vin, kruha, pršuta in sira, vodeni ogled mesta Kotor z lokalnim vodnikom, 1 x kosilo, zunanje oglede, vstop v Nacionalni park Lovčen in Njegošev mavzolej, taksa za vstop v Kotor, stroške vodenja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

ČESA NE SMEMO POZABITI:
  • Za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico).
  • Fotoaparat. 
Pridržujemo si pravico do spremembe programa! Cena se lahko spremeni glede na letni čas izleta.
 
 
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.

Oglejte si tudi ostale programe

Romanje v Međugorje

Pridružite se nam na duhovnem popotovanju v znamenito versko središče na Balkanu - Međugorje.
- 5 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
125,00 €   119,00 PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Vojvodina

Pridružite se nam pri odkrivanju lepot Vojvodine, doživljanju preprostosti ljudi in njihove odkritosrčnosti, ter okušanju kulinaričnih dobrot.
Po dogovoru  
Brežice
119,00PRIJAVA

Jajce, Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Sombor in Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Verona, Italija

Odkrijte z nami mesto ob Adiži - Verona!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
139,00PRIJAVA

Praga - Zlata prestolnica Češke

Zapeljite se z nami v zlato prestolnico Češke – Prago, za katero pravijo, da je najlepša v Evropi.
Po dogovoru  
Brežice
139,00PRIJAVA

Titov bunker, Neretva, Mostar

Pridružite se nam na jesenskem potepanju po Bosni in Hercegovini ter naši sosedi, Hrvaški.
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Potepanje po Nemčiji

Pridružite se nam na našem spomladanskem potepanju po južnem delu Nemčije!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
285,00PRIJAVA