Potepanje po Nemčiji

285,00
876
Pridružite se nam na našem spomladanskem potepanju po južnem delu Nemčije, kjer bomo obiskali »pivsko« prestolnico zvezne dežele Bavarske München, ter  se na potep odpravili še v drugo največje mesto zvezne dežele Baden – Württemberg, Mannheim in odkrili renesančno mesto Heidelberg.

1. DAN: Brežice - Novo mesto – Ljubljana - München - Mannheim

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Brežic ob 00:30 uri izpred stare blagovnice, iz Novega mesta pa ob 01:10 uri izpred avtobusne postaje pri Qlandii (možnost odhodov tudi iz Trebnjega, Grosuplja in Ljubljane). Nočna vožnja čez Slovenijo in Avstrijo z vmesnimi krajšimi postanki do prestolnice Bavarske – München. Sledi panoramska vožnja čez mesto. Nadaljujemo s sprehodom po mestnem jedru in ogledom znamenitosti, ki ga bomo zaokrožili s kosilom in vrčkom piva v svetovno znani pivnici v centru mesta s skoraj 500 – letno tradicijo delovanja. Po odličnem kosilu se poslovimo od prestolnice Bavarske in nadaljujemo pot prosti naši končni destinaciji Mannheimu, kjer sledi večerja in nočitev v hotelu ****.
 
2. DAN: Mannheim
 
Po zajtrku v hotelu nas bo abtobus popeljal na panoramsko vožnjo po mestu Manheim. Sledi ogled ene največjih in uspešnejših pivovarn v zvezni deželi Baden-Württemberg, ki je hkrati tudi eno najstarejših podjetij v Mannheimu in tudi eno najmodernejših. Proizvajajo več kot 16 različnih vrst piva. Popeljali nas bodo skozi njihovo proizvodnjo ter nam predstavili zapleten postopek pridelave piva. Po ogledu si v tej 355 let stari pivovarni privoščimo še kosilo, ki ga poplaknemo z vrčkom ali dvema piva. Po kosilu se zapeljemo na ogled znamenitosti mesta Mannheim, imeli bomo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Sledi večerja v bližnjem mestu, znanem po vinu, kjer bomo lokalne dobrote preizkušali v atraktivni restavracij v obliki vinskega soda. Nočitev v hotelu**** v Mannheimu.
   
3. DAN: Mannheim – Heidelberg – Ljubljana – Novo mesto - Brežice

Po zajtrku v hotelu se najprej odpravimo do bližnjega mesta Heidelberg, kjer se sprehodimo čez staro mestno jedro in si ogledamo znamenitosti mesta, ki je znano kot univerzitetno mesto, saj je bila tukaj univerza ustanovljena že v 14. stoletju. Mesto bogati tudi vrvež na glavni ulici, ki velja za najdaljšo ulico brez prometa v Evropi (peš cono). Po obisku starega dela mesta se bomo z vzpenjačo povzpeli do renesančnega gradu Heidelberg, ki očara s svojo rdečo podobo, saj je bil zgrajen iz rdečega peščenjaka, ki prihaja iz reke Neckar – reke, ki teče skozi mesto Heidelberg. Prosto za samostojno raziskovanje grajskega dvorišča in Muzeja nemškega lekarništva.

Po ogledu se vkrcamo na avtobus in se odpeljemo na pot proti domu z vmesnimi postanki in postankom za kosilo.
 
Trajanje programa: 3 dni.

Odhodna mesta: Brežice, Novo mesto, ostalo po dogovoru
 
Cena na osebo:
  • 285,00  EUR / osebo
Minimalno št. oseb: 40
 
Prijave in plačilo: Prijave in plačilo na podlagi prijave in posredovanega predračuna na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc d.o.o.. Možnost plačila v dveh obrokih!
 
PROGRAM VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, dobrodošlico, dopoldansko malico in pijačo na poti, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, vodeni ogled Inštituta za varnost in zdravje pri delu, vodeni ogled mestnega jedra München, 1x kosilo v Münchnu, 1x večerja v hotelu, obisk podjetja Westinghouse Mannheim, vstopnina in vodeni ogled pivovarne Eichbaum, degustacija piva, 1 x kosilo v Eichbaumu, vodeni ogled mesta Mannheim, 1x večerja v okolici Mannheima,  vodeni ogled mesta Heidelberg, vstopnica za vzpenjačo, vstopnina za grad Heidelberg, 1x kosilo na poti domov v okolici Stuttgarta, zunanji ogledi, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
 
DOPLAČILO: pijača pri kosilih in večerjah, enoposteljna soba 44,00 EUR za 2 nočitvi.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!
877878879880881882
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Severna DALMACIJA

Popeljite se z nami in doživite lepote Severne Dalmacije.
- 8 %
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto - Črnomelj
190,00 €   175,00 PRIJAVA

NOVOLETNO potepanje po Italiji 2022

Novoletno potepanje po praznični Vicenzi, Padovi in Ghioggi
- 5 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Novo mesto, Trebnje, Ljubljana
178,00 €   169,00 PRIJAVA

Romanje v Međugorje

Pridružite se nam na duhovnem popotovanju v znamenito versko središče na Balkanu - Međugorje.
- 5 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
125,00 €   119,00 PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Vojvodina

Pridružite se nam pri odkrivanju lepot Vojvodine, doživljanju preprostosti ljudi in njihove odkritosrčnosti, ter okušanju kulinaričnih dobrot.
Po dogovoru  
Brežice
119,00PRIJAVA

Jajce, Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Sombor in Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Verona, Italija

Odkrijte z nami mesto ob Adiži - Verona!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
139,00PRIJAVA

Praga - Zlata prestolnica Češke

Zapeljite se z nami v zlato prestolnico Češke – Prago, za katero pravijo, da je najlepša v Evropi.
Po dogovoru  
Brežice
139,00PRIJAVA