Potepanje po severni Italiji

199,00 €   179,00
- 10 %
Chioggia 1
1. dan: Brežice  – Vicenza – Padova

Odhod ob 5:00 uri zjutraj izpred stare blagovnice Brežice in ob 5:40 uri izpred Mercator centra v Bršljinu iz Novega mesta. Potujemo mimo našega glavnega mesta Ljubljana, naprej do Gorice in Trevisa, proti prvi destinaciji, ki se imenuje Vicenza. To je čudovito mesto, pogosto ga imenujejo mesto Palladio, pa tudi mesto palač in celo deželnih Benetk. Številne palače v Vicenzi je ustvaril sam arhitekt Palladio. Glavni trg v Vicenzi se imenuje Piazza dei Signori, poln osupljive arhitekture, kipov, restavracij, kavarn in stojnic. Glavna stavba je arhitekturno posebna bazilika Palladiana z zvonikom. Dobrih 500 m stra hoje med uličicami, se nahaja gledališče Teatro Olimpico, ki je renesančno prenovljeno antično gledališče, okoli njega pa je prijeten park s kipi in obzidjem. Gledališče je zelo zanimivo, še danes v njem potekajo predstave, je pa tudi zelo obiskana turistična zanimivost. Nasproti gledališča stoji umetnostni muzej Palazzo Chiericati Vicenza, gre za še eno čudovito zgradbo arhitekta Palladia. Mestece Vicenza leži ob reki Bacchiglione, zato ima veliko mostov za promet in pešce. Eden najlepših je zagotovo Ponte San Michele, nedaleč stran od trga Piazza dei Signori. Most, položen z granitnimi kockami, je privlačen tudi zaradi okolice stavb z zemeljskimi fasadami, katere sovpadajo z zelenjem, drevesi in cvetovi in se zlivajo v barvne kontraste.

V Vicenzi si bomo oči napasli na lepotah mestnega jedra v praznični preobleki, na številnih lepo urejenih izložbah, okrašenih ulicah in trgih.

Lepote arhitekture in topline bomo popoldne pustili za nami, ter se zapeljali do mesta Padova, ki leži v Padski nižini, obdajajo pa jo vulkanski griči. Je najstarejše mesto severne Italije, saj naj bi ga ustanovil trojanski junak Antenor leta 1183 pr. n.št. Padova je bila srednjeveška mestna državica in ena pomembnejših družin, ki je tu vladala v 14. stoletju,  je bila družina Dakarara. Bili so veliki podporniki umetnikov, kot sta bila pesnik Dante in slikar ter arhitekt Giotto. Posebnosti vredne ogleda mesta Padova so  Mestna hiša, zanimive hiše v benečanskem slogu, Sadni trg, Gosposki trg, Bazilika Sv. Justine, hiša, v kateri je živel italijanski pesnik Dante Alighieri, Cerkev Sv.Antona Padovanskega, ki se pohvali z izjemno lepimi jaslicami, pa tudi Prato della Valle, ki je največji trg v Padovi. Mesto bi lahko imenovali tudi mesto arkad, kajti zelo veliko hiš ima nad pločniki arkade, tako da če začne deževati, se lahko mirno sprehajamo pod njimi. Sledilo bo nekaj prostega časa za božične nakupe na ovalnem trgu Prato Delle Valle.
Po vseh zgodbah in znamenitostih se bomo odpravili do našega prenočišča pri Padovi, ki se imenuje Abano Terme, zdraviliško naselje v severni Italiji. Je eden najbolj priljubljenih italijanskih zdraviliških krajev. Leži v Evganejskih gričih jugozahodno od Padove. Znameniti so izviri termalne vode s temperaturo 87 °C.  Sledi nastanitev v hotelu **** in večerja.

2. dan: Padova – Choggia  – Brežice

Po zajtrku se odpravimo še malo potepat po mestu Padova, ter izkoristimo čas za samostojne oglede in nakupe. Nadalje nas bo pot vodila proti mestu Chioogia. To je drugo največje mesto v Beneški laguni, takoj za Benetkami, na skrajnem jugu Beneške lagune. Chioggia ima tloris v obliki ribje kosti. Leži namreč na dveh večjih vzporednih otokih, ki ju povezujejo kanali in mostovi. Pravijo, da je kraj dobil po vrsti rdečega radiča – Chioggia, ki je mimogrede izvrsten. Naselje je zgrajeno sredi morja na lesenih kolih, s kopnim pa ga povezujejo mostovi. Mestece je prepredeno z ozkimi uličicami, ogledali pa si bomo lahko kar nekaj srednjeveških cerkvic iz 16. in 17. stoletja. Postanek za ogled slikovitega ribiškega mesteca z praznično okrasitvijo Po sprehodu in ogledu mesteca bo sledilo kosilo in nato povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah. 

Trajanje programa:  2 dni.

Odhodna mesta: Brežice, Krško, Novo mesto, Trebnje, Ljubljana

CENA IZLETA: 169,00 EUR/osebo
 
MIN. število oseb: 35


Prijave in plačilo: na podlagi prijave in posredovanega predračuna oz. do zapolnitve prostih mest na avtobusu na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.
 
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, takse, parkirnine, malica na poti, nočitev v hotelu 4* z zajtrkom, 1 x večerja, 1 x kosilo, zunanji ogledi po programu, strošek vodenja in organizacije izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

DOPLAČILA: pijača pri večerji in kosilu, doplačilo za enoposteljno sobo 25,00 eur, zavarovanje rizika odpovedi (cca. 4,20 % od vrednosti aranžmaja).  

 
Pridržujemo si pravico do spremembe programa!
 
Abano termeChioggia 3Chioggia 2Chioggia 4Padova 1Padova 2Padova 3Padova 4Padova 5Vicenza 1Vicenza 2Vicenza 3
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.

Oglejte si tudi ostale programe

PREDBOŽIČNI GRAZ

Adventi čas je edinstven čas za ogled in doživetje Gradza.
- 7 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
59,00 €   55,00 PRIJAVA

Advent v Kvarnerju - Opatija, Lovran, Rijeka

Doživite advent v prečudovitih mestih Kvarnerja Opatiji, Lovranu in Rijeki.
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
60,00PRIJAVA

PREDNOVOLETNI St. Wolfgang in Linz

Doživite predbožično in prednovoletno vzdušje v idiličnem St. Wofgangu in Linzu
09.12.2023 ob: 04:00  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
189,00PRIJAVA

DUNAJ in BRATISLAVA

Potepanje po avstrijski in slovaški prestolnici
- 6 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
200,00 €   189,00 PRIJAVA

POTEPANJE po zahodni SRBIJI - NACIONALNI PARK TARA in Bajina Bašta

Popeljali vas bomo na kulinarično doživetje v prečudovit Nacionalni park TARA.
- 9 %
Termini v pripravi  
Novo mesto, Brežice
230,00 €   209,00 PRIJAVA

Severna DALMACIJA

Popeljite se z nami in doživite lepote Severne Dalmacije.
- 11 %
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto - Črnomelj
219,00 €   195,00 PRIJAVA

Romanje v Međugorje

Pridružite se nam na duhovnem popotovanju v znamenito versko središče na Balkanu - Međugorje.
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
155,00 €   139,00 PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
159,00 €   143,00 PRIJAVA

Vojvodina

Pridružite se nam pri odkrivanju lepot Vojvodine, doživljanju preprostosti ljudi in njihove odkritosrčnosti, ter okušanju kulinaričnih dobrot.
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice
169,00 €   152,00 PRIJAVA