Praga - Zlata prestolnica Češke

179,00 €   161,00
- 10 %
786
Zapeljite se z nami v zlato prestolnico Češke – Prago, za katero pravijo, da je najlepša v Evropi. Praga je mesto stoterih stolpičev, v siju poznega popoldanskega sonca pa njene številne zgradbe objame zlati sij. Praga je labirint zavitih cest, uličic, dvorišč in prehodov – odkrijmo jih skupaj!
 
1.  DAN: Odhod  Brežice - Maribor – MP  Šentilj - nočna  vožnja  skozi Avstrijo - České Budějovice - Praga
 
Na pot se odpravimo okoli 24. ure zjutraj. Sledi nočna vožnja čez Avstrijo do naše prve jutranje postojanke České Budějovice, središča južne Češke. Ogledamo si staro mestno jedro z mogočnim trgom Ototkarja III. Pozdravile nas bodo številne meščanske hiše  z renesančnim baročnim pročeljem, magistrat, katedrala, črni stolp in Samsonov vodnjak. Prosto za toplo okrepčilo.

Pot nas dalje popelje proti glavnemu mestu Češke – Pragi. Najprej bomo obiskali znamenito pivovarno Staropramen, kjer se bomo spoznali z dolgoletno tradicijo varjenja piva, ki ga pijejo že v 38 državah sveta. Čaka nas tudi degustacija piva in topla malica. Sledi panoramska vožnja po mestu. Občudovali bomo lahko številne kulturne in zgodovinske znamenitosti ter arhitekturno dovršene zgradbe: Višegrad, Vaclavske Namesti, … Peš se odpravimo po staromestnem trgu (Staroměstské náměstí), katerega zgodovina sega že v 11. stoletje. Občudovali bomo lahko preplet umetnosti in kulture, ter videli kako si preteklost in sedanjost podajata roko na tem zgodovinskem trgu – vsekakor ne smemo zamuditi znamenite astronomske ure (Pražský orloj), ki je ena izmed najstarejših in najzapletenejših ur, ki so jih kdajkoli naredili. Ogledamo si tudi staro univerzo, židovsko četrt, znameniti Karlov most zgrajen v 13. stoletju, ki se bohoti čez reko Vltavo, spomenik  Janu  Husu,  ter  Venčeslavov  trg  (Václavské  náměstí),  kjer  je  utrip  mesta najmočnejši. Imeli bomo prosto za samostojen oglede in obisk predbožičnega sejma.

Sledi vožnja v hotel, kjer se osvežimo in odpravimo na večerjo v znamenito srednjeveško pivnico, kjer nas bodo postregli z lokalnimi dobrotami in nas z bogatim srednjeveškim programom popeljali v daljno preteklost. Zabavali nas bodo pogumni mečevalci, neverjetni žonglerji ter ljubke trebušne plesalke. Sledi nočitev v hotelu 4*. 

2.  DAN: Odhod  Praga – Český Krumlov– vožnja čez Avstrijo – MP Šentilj – Maribor - Brežice
 
Po zajtrku zapustimo Prago in se odpravimo na potep po slikovitem srednjeveškem mestecu Český Krumlov z odlično ohranjenim gradom, ki je pod zaščito Unesco. Ogledali si bomo zunanjost Krumlovskega gradu, katerega vhod varujejo medvedi. Grad je skozi stoletja (najstarejši zapis iz 13. stoletja) večkrat spremenil svojo podobo, danes je to mogočna renesančna zgradba s številnimi dvorišči in bogato baročno in rokokojsko opremo. Možnost vzpona na grajski stolp (proti doplačilu). Sprehodimo se še čez zgodovinsko mestno središče, prosto za samostojne oglede in kosilo (po doplačilu).

Sledi pot proti domu, kamor se z vmesnimi postanki vrnemo v poznih večernih urah.

Trajanje programa: 2 dni.
 
Minimalno št. oseb: 40 oseb

Prijave in plačilo: na podlagi prijave in posredovanega predračuna oz. zapolnitve mest na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.
 
PROGRAM VKLJUČUJE: prevoz z visoko turističnim avtobusom, dobrodošlico, cestne in ostale pristojbine, parkirnine, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu****, 1 x malica na poti,  vodeni ogled České Budějovice, Prage, Český Krumlov, zunanji ogledi po programu (brez vstopnin), vodeni ogled Staropramen, degustacija piva s toplo malico, večerja v srednjeveški pivnici s 5 hodnim menijem, neomejeno količino pijače ob večerji (vino, pivo, določene brezalkoholne pijače) in bogat srednjeveški program, stroške vodenja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

DOPLAČILA: vožnja s tramvajem, taxijem, enoposteljna soba 25,00 EUR.
 
 
785784783
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

PREDBOŽIČNI GRAZ

Adventi čas je edinstven čas za ogled in doživetje Gradza.
- 7 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
59,00 €   55,00 PRIJAVA

Advent v Kvarnerju - Opatija, Lovran, Rijeka

Doživite advent v prečudovitih mestih Kvarnerja Opatiji, Lovranu in Rijeki.
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
60,00PRIJAVA

PREDNOVOLETNI St. Wolfgang in Linz

Doživite predbožično in prednovoletno vzdušje v idiličnem St. Wofgangu in Linzu
09.12.2023 ob: 04:00  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
189,00PRIJAVA

Potepanje po severni Italiji

Potepanje po edinstvenii Vicenzi, Padovi in Ghioggi
- 10 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Novo mesto, Trebnje, Ljubljana
199,00 €   179,00 PRIJAVA

DUNAJ in BRATISLAVA

Potepanje po avstrijski in slovaški prestolnici
- 6 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
200,00 €   189,00 PRIJAVA

POTEPANJE po zahodni SRBIJI - NACIONALNI PARK TARA in Bajina Bašta

Popeljali vas bomo na kulinarično doživetje v prečudovit Nacionalni park TARA.
- 9 %
Termini v pripravi  
Novo mesto, Brežice
230,00 €   209,00 PRIJAVA

Severna DALMACIJA

Popeljite se z nami in doživite lepote Severne Dalmacije.
- 11 %
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto - Črnomelj
219,00 €   195,00 PRIJAVA

Romanje v Međugorje

Pridružite se nam na duhovnem popotovanju v znamenito versko središče na Balkanu - Međugorje.
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
155,00 €   139,00 PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
159,00 €   143,00 PRIJAVA