Severna DALMACIJA

219,00 €   195,00
- 11 %
Dalmacija 01
1. DAN, 20.05.2022: Brežice - Novo mesto – Črnomelj – Stari grad - Zadar – Biograd na moru 

Na pot proti Dalmaciji se bomo iz Brežic in nato iz Novega mesta izpred dogovorjenega mesta odpravili ob 05:00 uri zjutraj. Pot nas bo vodila skozi Črnomelj in Vinico proti Bosiljevem in nato proti Maslenici. Ob prihodu v Dalmacijo se bomo najprej odpravili na potepanje z ladjo po reki Zrmanji. Pot se bo pričela v Starem Gradu, nadaljevala izpod obeh masleničkih mostov, preko novigradskega morja, nato po kanjonu reke Zrmanje do Obrovca, nazaj do  Novega grada, ter na izhodišče v Stari Grad. Potepanje bo trajalo približno  štiri ure, na poti pa bodo vidne različne kulturne in naravne znamenitosti. Na ladjici bomo imeli tudi kosilo in sicer t.i. fish piknik, zraven pa bo postrežena tudi pijača (kava, sok, vino, voda).

Drugi del prvega dneva našega izleta bomo namenili raziskovanju Zadra, središča severne Dalmacije. V samo mesto bomo vstopili skozi znamenita Zadarska mestna vrata. Sprehodili se bomo po prečudovitih mestnih ulicah, katere krasijo zgodovinske znamenitosti. Ustavili se bomo pri cerkvi  Sv. Donata, ki predstavlja simbol mesta ter na mestni tržnici, kjer bomo lahko začutili pravo vzdušje mesta in okusili razne lokalne izdelke.

Sprehod bomo nadaljevali proti obali, kjer bomo priča enemu najlepših sončnih zahodov, še prej pa se bomo ustavili pred največjo cerkvijo v Dalmaciji, Katedralo Sv. Anastazije. Tik ob obali se namreč nahajata dve umetniško-tehnični znamenitosti in sicer Morske orgle in Pozdrav soncu.

Inštalacija Pozdrav soncu predstavlja model sončevega sistema s pripadajočimi planeti, ki je povezan z Morskimi orglami, katerih zvok se prenese v igro svetlobe, ki nastopi po sončnem zahodu.
 
Sledi vožnja proti mestu Biogradu na moru, kjer si bomo privoščili večerjo z lokalnimi dobrotami. Sledi nastanitev v hotelu in nočitev.


2. DAN, 21.05.2022: Biograd na moru – Šibenik – Pakovo selo – Novo mesto - Brežice 

Po zajtrku si bomo najprej vzeli nekaj čas za kopanje na prečudovitih plažah Biograda na moru.  Sledi panoramska vožnja po Jadranski magistrali do Šibenika, najstarejšega hrvaškega obalnega mesta na Jadranu. Sprehodili se bomo skozi čudovite kamnite ozke ulice na katerih je skupno kar 2.851 stopnic. Vse ulice pa vodijo do mestnega jedra Šibenika, ki predstavlja največje mestno jedro na Hrvaškem. Sprehod bomo nadaljevali do znamenite Katedrale Sv. Jakoba, ki je edinstven spomenik evropske sakralne arhitekture in je uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine. V neposredni bližini katedrale se nahajajo bunari – štirje zalogovniki vode, ki so v preteklosti z vodo oskrbovali celotno mesto Šibenik, danes pa predstavljajo turistično atrakcijo. Samo mesto je znano predvsem po trdnjavah, ki se nahajajo tik nad mestnim jedrom, trdnjava Sv. Nikole pa na vstopu v šibeniški kanal tako imenovanega kanala sv. Ante.

Sledil bo ogled trdnjave Sv. Nikola, ki je edinstven spomenik svetovne arhitekturne dediščine, ter je tudi edina beneška vojaška trdnjava, ki se nahaja izključno na morju. Na ogled se bomo odpravili z ladjico, pot pa se bo pričela na šibenski rivi, ter nadaljevala skozi kanal sv. Ante. Med vožnjo skozi kanal sv. Ante, boste lahko spoznali zgodovinske in naravne znamenitosti.

 V popoldanskih urah bomo zapustili Šibenik, ter obiskali  ETNOLAND v Pakovem selu, kjer si bomo privoščili pozno kosilo po sistemu all-you-can-eat

Po enkratni kulinarični in etnološki dogodivščini se bomo polni dalmatinskih vtisov odpravili proti Sloveniji. Prihod domov v poznih večernih urah.
 
 
CENA IZLETA: 175,00 EUR/osebo
 
MIN. število oseb: 45
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, 1x večerja, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu ****, vožnja z ladjo po Zrmanji s kosilom, vožnja z ladjo in ogled trdnjave Sv. Nikole v Šibeniku, vsi zunanji ogledi po programu, Etnoland show s kosilom izpod peke, lokalno vodenje, organizacija izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
 
DOPLAČILA: doplačilo za enoposteljno sobo 25,00 eur, ostale vstopnine
 
Pridržujemo si pravico do spremembe programa!

 
Dalmacija 02Dalmacija 03Dalmacija 04Dalmacija 05Dalmacija 06Dalmacija 07Dalmacija 08Dalmacija 09
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.

Oglejte si tudi ostale programe

PREDBOŽIČNI GRAZ

Adventi čas je edinstven čas za ogled in doživetje Gradza.
- 7 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
59,00 €   55,00 PRIJAVA

Advent v Kvarnerju - Opatija, Lovran, Rijeka

Doživite advent v prečudovitih mestih Kvarnerja Opatiji, Lovranu in Rijeki.
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
60,00PRIJAVA

PREDNOVOLETNI St. Wolfgang in Linz

Doživite predbožično in prednovoletno vzdušje v idiličnem St. Wofgangu in Linzu
09.12.2023 ob: 04:00  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
189,00PRIJAVA

Potepanje po severni Italiji

Potepanje po edinstvenii Vicenzi, Padovi in Ghioggi
- 10 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Novo mesto, Trebnje, Ljubljana
199,00 €   179,00 PRIJAVA

DUNAJ in BRATISLAVA

Potepanje po avstrijski in slovaški prestolnici
- 6 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
200,00 €   189,00 PRIJAVA

POTEPANJE po zahodni SRBIJI - NACIONALNI PARK TARA in Bajina Bašta

Popeljali vas bomo na kulinarično doživetje v prečudovit Nacionalni park TARA.
- 9 %
Termini v pripravi  
Novo mesto, Brežice
230,00 €   209,00 PRIJAVA

Romanje v Međugorje

Pridružite se nam na duhovnem popotovanju v znamenito versko središče na Balkanu - Međugorje.
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
155,00 €   139,00 PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
159,00 €   143,00 PRIJAVA

Vojvodina

Pridružite se nam pri odkrivanju lepot Vojvodine, doživljanju preprostosti ljudi in njihove odkritosrčnosti, ter okušanju kulinaričnih dobrot.
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice
169,00 €   152,00 PRIJAVA