Sombor in Subotica

155,00 €   140,00
- 10 %
813
1.  DAN:  Odhod  Brežice - Osijek -  Bezdan (SRB) – Sombor - Subotica
 
Na pot se odpravimo ob 4. uri zjutraj iz Brežic. Sledi nočna vožnja čez Hrvaško, mimo Osijeka in mejnega prehoda Batina, kjer bomo lahko videli spominski kompleks posvečen eni izmed največjih bitk na prostoru bivše Jugoslavije v času II. Svetovne vojne – bitke pri Batini. Pot nas dalje vodi v bližnje mesto Bezdan, kjer se spoznamo s tradicionalno obrtjo tkanja svilenega damasta, ki sega že v leto 1871. Priča bomo ročnim spretnostim 23ih tkalcev, ki še danes ročno tkejo številne izdelke iz svilenega damasta, katere bomo lahko po ogledu tudi kupili.
 
Z vožnjo nadaljujemo proti »selu na 7 Donava« Bački Monoštor, kjer nas pozdravijo gostitelji tega starega vojvodinskega sela, katerega začetki segajo že v leto 1250. Kraj je poznan po številnih tradicionalnih obrteh in po multinacionalni ter multikulturni struktura prebivalstva. Bogata narava, ki ga obdaja, je dom številnim živalskim in rastlinskim vrstam in spada pod posebno Unescovo zaščito – Specialni rezervat Gornje Podonavlje. Prisluhnemo zgodbam lokalnih prebivalcev, obiščemo značilno etno hišo in poskusimo lokalne dobrote.
 
Pot nas dalje popelje v zeleno mesto Sombor, znanem po drevesu »bođoš«, ki so ga prinesli iz doline Misisipija leta 1903. Najprej se okrepčamo s kosilom v »etno » restavraciji, znani po tradicionalni srbski kuhinji. Po kosilu sledi potep po ulicah Somborja, kjer se dodobra spoznamo z lokalno kulturo in bogato zgodovino, časa bomo imeli tudi za samostojno raziskovanje.
 
Dan bomo zaključili v mestu Subotica, kjer sledi namestitev in večerja v hotelu **** . Po večerji pa bo za vse zabave željne mogoč še večerni izhod v mesto.
 
2.  DAN: Subotica – Palić – Osijek - Brežice
 
Po zajtrku se sprehodimo skozi mesto in se spoznamo z arhitekturo v secesijskem slogu, številnimi trgi, sinagogo in utripom življenja v mestu s posebnim evropskim šarmom, poznanem po dobri hrani in kvalitetnih vinih. Pot nato nadaljujemo v bližnji kraj Palić, ki ga sestavljajo razkošni parki, neobičajne zgradbe iz začetka 20. stoletja, luksuzne vile in hoteli ter seveda samo slano jezero Palić, po katerem je kraj dobil ime in katerega nastanek obdajajo številne legende. Imeli bomo nekaj prostega časa za sprehod in samostojno raziskovanje, nato pa se bomo napotili v ekskluzivno vinsko klet, ki nosi ime znanega subotičkega pevca Zvonka Bogdana. Vinska klet je združuje tradicijo in specifičnost Palićkega vinorodnega območja ter najsodobnejšo francosko tehnologijo proizvodnje vina. Popeljali nas bodo čez svojo vinsko barik klet, nam predstavili vinograde in dali na pokušino njihove izvrstne letnike.
 
Naš izlet bomo zaključili še na lokalnem »salašu«, kjer nam bodo gostitelji izrekli dobrodošlico, nam predstavili svoj tradicionalni »salaš« in nas postregli z izvrstnimi domačimi dobrotami. Sledi vožnja proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.

Trajanje programa: 2 dni.

Odhodna mesta: Brežice
 
Minimalno število oseb: 40

Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.

PROGRAM VKLJUČUJE: prevoz z visoko turističnim avtobusom, dobrodošlico, cestne in ostale pristojbine, parkirnine, 1 x malica na poti, vodeni ogled tkalnice Damasta, vodeni ogled in srečanje z domačini v Bačkem Monoštru z degustacijo, 1 x kosilo v etno restavraciji (juha, glavna jed s prilogo, solata sladica), vodeni ogled Sombora, Subotice in  Palića, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu****, 1 x večerja, vodeni ogled vinske kleti Zvonka Bogdana z degustacijo 3 vzorcev vina, 1 x kosilo z dobrodošlico na salašu (salašarski oval) z vodenim ogledom salaša, stroške vodenja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

DOPLAČILA: pijača pri obrokih, zavarovanje rizika odpovedi (4,20 % vrednosti aranžmaja), enoposteljna soba 20,00 eur, živa glasba ob večerji.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!
814815816817818820821
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

PREDBOŽIČNI GRAZ

Adventi čas je edinstven čas za ogled in doživetje Gradza.
- 7 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
59,00 €   55,00 PRIJAVA

Advent v Kvarnerju - Opatija, Lovran, Rijeka

Doživite advent v prečudovitih mestih Kvarnerja Opatiji, Lovranu in Rijeki.
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
60,00PRIJAVA

PREDNOVOLETNI St. Wolfgang in Linz

Doživite predbožično in prednovoletno vzdušje v idiličnem St. Wofgangu in Linzu
09.12.2023 ob: 04:00  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
189,00PRIJAVA

Potepanje po severni Italiji

Potepanje po edinstvenii Vicenzi, Padovi in Ghioggi
- 10 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Novo mesto, Trebnje, Ljubljana
199,00 €   179,00 PRIJAVA

DUNAJ in BRATISLAVA

Potepanje po avstrijski in slovaški prestolnici
- 6 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Sevnica, Celje, Maribor
200,00 €   189,00 PRIJAVA

POTEPANJE po zahodni SRBIJI - NACIONALNI PARK TARA in Bajina Bašta

Popeljali vas bomo na kulinarično doživetje v prečudovit Nacionalni park TARA.
- 9 %
Termini v pripravi  
Novo mesto, Brežice
230,00 €   209,00 PRIJAVA

Severna DALMACIJA

Popeljite se z nami in doživite lepote Severne Dalmacije.
- 11 %
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto - Črnomelj
219,00 €   195,00 PRIJAVA

Romanje v Međugorje

Pridružite se nam na duhovnem popotovanju v znamenito versko središče na Balkanu - Međugorje.
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
155,00 €   139,00 PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
- 10 %
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
159,00 €   143,00 PRIJAVA