Sombor in Subotica

125,00
813
1.  DAN:  Odhod  Brežice - Osijek -  Bezdan (SRB) – Sombor - Subotica
 
Na pot se odpravimo ob 4. uri zjutraj iz Brežic. Sledi nočna vožnja čez Hrvaško, mimo Osijeka in mejnega prehoda Batina, kjer bomo lahko videli spominski kompleks posvečen eni izmed največjih bitk na prostoru bivše Jugoslavije v času II. Svetovne vojne – bitke pri Batini. Pot nas dalje vodi v bližnje mesto Bezdan, kjer se spoznamo s tradicionalno obrtjo tkanja svilenega damasta, ki sega že v leto 1871. Priča bomo ročnim spretnostim 23ih tkalcev, ki še danes ročno tkejo številne izdelke iz svilenega damasta, katere bomo lahko po ogledu tudi kupili.
 
Z vožnjo nadaljujemo proti »selu na 7 Donava« Bački Monoštor, kjer nas pozdravijo gostitelji tega starega vojvodinskega sela, katerega začetki segajo že v leto 1250. Kraj je poznan po številnih tradicionalnih obrteh in po multinacionalni ter multikulturni struktura prebivalstva. Bogata narava, ki ga obdaja, je dom številnim živalskim in rastlinskim vrstam in spada pod posebno Unescovo zaščito – Specialni rezervat Gornje Podonavlje. Prisluhnemo zgodbam lokalnih prebivalcev, obiščemo značilno etno hišo in poskusimo lokalne dobrote.
 
Pot nas dalje popelje v zeleno mesto Sombor, znanem po drevesu »bođoš«, ki so ga prinesli iz doline Misisipija leta 1903. Najprej se okrepčamo s kosilom v »etno » restavraciji, znani po tradicionalni srbski kuhinji. Po kosilu sledi potep po ulicah Somborja, kjer se dodobra spoznamo z lokalno kulturo in bogato zgodovino, časa bomo imeli tudi za samostojno raziskovanje.
 
Dan bomo zaključili v mestu Subotica, kjer sledi namestitev in večerja v hotelu **** . Po večerji pa bo za vse zabave željne mogoč še večerni izhod v mesto.
 
2.  DAN: Subotica – Palić – Osijek - Brežice
 
Po zajtrku se sprehodimo skozi mesto in se spoznamo z arhitekturo v secesijskem slogu, številnimi trgi, sinagogo in utripom življenja v mestu s posebnim evropskim šarmom, poznanem po dobri hrani in kvalitetnih vinih. Pot nato nadaljujemo v bližnji kraj Palić, ki ga sestavljajo razkošni parki, neobičajne zgradbe iz začetka 20. stoletja, luksuzne vile in hoteli ter seveda samo slano jezero Palić, po katerem je kraj dobil ime in katerega nastanek obdajajo številne legende. Imeli bomo nekaj prostega časa za sprehod in samostojno raziskovanje, nato pa se bomo napotili v ekskluzivno vinsko klet, ki nosi ime znanega subotičkega pevca Zvonka Bogdana. Vinska klet je združuje tradicijo in specifičnost Palićkega vinorodnega območja ter najsodobnejšo francosko tehnologijo proizvodnje vina. Popeljali nas bodo čez svojo vinsko barik klet, nam predstavili vinograde in dali na pokušino njihove izvrstne letnike.
 
Naš izlet bomo zaključili še na lokalnem »salašu«, kjer nam bodo gostitelji izrekli dobrodošlico, nam predstavili svoj tradicionalni »salaš« in nas postregli z izvrstnimi domačimi dobrotami. Sledi vožnja proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.

Trajanje programa: 2 dni.

Odhodna mesta: Brežice
 
Cena na osebo:
  • 125,00 EUR 
Minimalno število oseb: 40

Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.

PROGRAM VKLJUČUJE: prevoz z visoko turističnim avtobusom, dobrodošlico, cestne in ostale pristojbine, parkirnine, 1 x malica na poti, vodeni ogled tkalnice Damasta, vodeni ogled in srečanje z domačini v Bačkem Monoštru z degustacijo, 1 x kosilo v etno restavraciji (juha, glavna jed s prilogo, solata sladica), vodeni ogled Sombora, Subotice in  Palića, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu****, 1 x večerja, vodeni ogled vinske kleti Zvonka Bogdana z degustacijo 3 vzorcev vina, 1 x kosilo z dobrodošlico na salašu (salašarski oval) z vodenim ogledom salaša, stroške vodenja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

DOPLAČILA: pijača pri obrokih, zavarovanje rizika odpovedi (4,20 % vrednosti aranžmaja), enoposteljna soba 7,00 eur, živa glasba ob večerji.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!
814815816817818820821
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Romanje v Međugorje

Pridružite se nam na duhovnem popotovanju v znamenito versko središče na Balkanu - Međugorje.
- 5 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
125,00 €   119,00 PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Vojvodina

Pridružite se nam pri odkrivanju lepot Vojvodine, doživljanju preprostosti ljudi in njihove odkritosrčnosti, ter okušanju kulinaričnih dobrot.
Po dogovoru  
Brežice
119,00PRIJAVA

Jajce, Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Verona, Italija

Odkrijte z nami mesto ob Adiži - Verona!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
139,00PRIJAVA

Praga - Zlata prestolnica Češke

Zapeljite se z nami v zlato prestolnico Češke – Prago, za katero pravijo, da je najlepša v Evropi.
Po dogovoru  
Brežice
139,00PRIJAVA

Potepanje po Črni gori

Obiščite Črno goro – biser Mediterana, znano po svojih številnih znamenitostih, na jugu Jadranskega morja.
Termini v pripravi  
Brežice
199,00PRIJAVA

Titov bunker, Neretva, Mostar

Pridružite se nam na jesenskem potepanju po Bosni in Hercegovini ter naši sosedi, Hrvaški.
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Potepanje po Nemčiji

Pridružite se nam na našem spomladanskem potepanju po južnem delu Nemčije!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
285,00PRIJAVA