Titov bunker, Neretva, Mostar

125,00
760
Pridružite se nam na jesenskem potepanju po Bosni in Hercegovini ter naši sosedi, Hrvaški. Čakata nas dva dneva odkrivanja najbolj varovane skrivnosti bivše Jugoslavije, zgodovine in mandarin!
 
1.DAN: Novo mesto - Brežice - Banja Luka – Jajce – Konjic - Jablanica

Odhod ob 02:00 uri iz Novega mesta  (Qlandia) in 02:30 Čatež ob Savi (Petrol BS Čatež ob avtocesti). Nočna vožnja čez Hrvaško proti meji z Bosno in Hercegovino, mimo mesta Banja Luka do Jajca, kjer naredimo postanek za malico in ogled Plivskih slapov. Pot nadaljujemo do mesta Konjic, kjer nas bodo na atraktivni lokaciji z razgledom na Konjic postregli z lokalnimi dobrotami. Dobro okrepčani si bomo ogledali eno najbolj varovanih skrivnosti bivše Jugoslavije – Titov nuklearni bunker. Gre za enega največjih te vrste v Evropi, ki je lahko sprejel do 350 oseb, namenjen pa je bil predsedniku Titu, njegovi družini in najbližjim sodelavcem. Bunker je bil opremljen z zalogami za 6 mesecev bivanja. Njegove skrivnosti raziščemo ob spremstvu vodnika. Po ogledu Titovega bunkerja se odpravimo na pot v Jablanico, kjer obiščemo muzej in spominsko obeležje Bitke za ranjence na Neretvi, ki je ena izmed bolj znanih bitk 2. svetovne vojne na tleh bivše Jugoslavije. Bitka na Neretvi je doživela tudi istoimensko uprizoritev na filmskem platnu. Sledi nastanitev v hotelu 4* in večerja.


2. DAN: Jablanica - Mostar – Međugorje – Opuzen – Novo mesto - Brežice

Po zajtrku se bomo zapeljali čez slikovito pokrajino v Mostar, ki je svoje ime dobilo po čuvajih znamenitega Starega mostu (»Mostari«). Mostar je tudi eno izmed najbolj sončnih mest v Evropi. Sledi potep čez mesto, kjer se sprehodimo čez stari most, se pobližje spoznamo s čudovitimi uličicami, bazarjem in čudovito arhitekturo tega starega mesta ob Neretvi ter si privoščimo jutranjo kavo.

Po obisku Mostarja se odpravimo do romarskega središča Međugorje, kjer se je otrokom iz bližnje okolice že junija 1981 prvič prikazala devica Marija. Ogledali si bomo svetišče in prizorišča romanj številnih vernikov, prosti čas pa namenili individualnim ogledom. Zapustimo Međugorje in se odpravimo v delto reke Neretve, kjer nas bodo pozdravili domačini in nas s tradicionalnimi neretvanskimi plovili – lađami popeljali po kanalih Neretve. Ustavimo se tudi na kosilu in obiščemo nasad mandarin, kjer si bomo lahko nabrali svoje mandarine za domov.
 
Sledi vožnja proti domu z vmesnimi postanki, prihod predviden okoli 24:00 ure.
 

Trajanje programa:  2 dni.

Odhodna mesta: Novo mesto, Brežice


CENA NA OSEBO:
  • Od 125,00 EUR na osebo
Minimalno število oseb: 40

Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna oz. do zapolnitve prostih mest na avtobusu na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.

PROGRAM VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, dobrodošlico, dopoldansko malico in pijačo na poti, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, 1x večerja, 2x kosilo, vstopnina in vodeni ogled Titovega bunkerja, vstopnina in vodeni ogled muzeja in spominskega obeležja na Neretvi, vodeni ogled mesta Mostar in Međugorje, vožnja z lađami z dobrodošlico, obisk nasada mandarin, zunanji ogledi, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

DOPLAČILO: obrane mandarine v nasadih, pijača pri kosilih in večerji, enoposteljna soba cca. 15,00 EUR.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa! 
764763762
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Romanje v Međugorje

Pridružite se nam na duhovnem popotovanju v znamenito versko središče na Balkanu - Međugorje.
- 5 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
125,00 €   119,00 PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Vojvodina

Pridružite se nam pri odkrivanju lepot Vojvodine, doživljanju preprostosti ljudi in njihove odkritosrčnosti, ter okušanju kulinaričnih dobrot.
Po dogovoru  
Brežice
119,00PRIJAVA

Jajce, Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Sombor in Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Verona, Italija

Odkrijte z nami mesto ob Adiži - Verona!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
139,00PRIJAVA

Praga - Zlata prestolnica Češke

Zapeljite se z nami v zlato prestolnico Češke – Prago, za katero pravijo, da je najlepša v Evropi.
Po dogovoru  
Brežice
139,00PRIJAVA

Potepanje po Črni gori

Obiščite Črno goro – biser Mediterana, znano po svojih številnih znamenitostih, na jugu Jadranskega morja.
Termini v pripravi  
Brežice
199,00PRIJAVA

Potepanje po Nemčiji

Pridružite se nam na našem spomladanskem potepanju po južnem delu Nemčije!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
285,00PRIJAVA