Verona, Italija

139,00
810
Odkrijte z nami mesto ob Adiži - Verona!

1. dan: Brežice – Novo mesto – Padova - Verona
 
Odhod ob 5:00 uri zjutraj iz Brežic in 05:40 uri zjutraj iz Novega mesta. Pot nas pelje mimo našega glavnega mesta Ljubljana, Nove Gorice in Benetk do čudovitega mesta ob reki Adiži – Verona. Sledi ogled mesta Romea in Julije, katerih tragično zgodbo je populariziral sam Shakespeare. Verona, ki je vpisana na seznam Unescovih destinacij svetovne kulturne dediščine, se ponaša s številnimi znamenitostmi, videli bomo lahko Trg Bra, staro areno, Trg Erbe s tradicionalno tržnico, Julijino rojstno hišo z znamenitim balkonom, Dantejev spomenik, grobnica Scaligherijev,… Prosto za samostojne oglede in nakupe. Proti večeru nastanitev v hotelu **** in večerja.

2. dan: Verona – Sirmione – Malcesine – Novo mesto - Brežice
 
Po zajtrku se odpravimo do največjega italijanskega jezera ledeniškega nastanka – Gardsko jezero, ki je priljubljena turistična destinacija. Obdano je s tremi pokrajinami, Lombardijo, Benečijo in Trento - Zgornjim Poadižjem. Je ena najbolje obiskanih italijanskih naravnih znamenitosti. Jezersko pokrajino odlikuje prijetno mediteransko podnebje. Od tu prihaja odlično vino in olivno olje, značilni pa so tudi nasadi limonovcev. Obiskali bomo Sirmieon. ki se kot polotok zajeda v jezero. Starodavni Sirmione z labirintom ozkih ulic, številnimi hoteli, zdravilišči, kopališči, parki in cvetličnimi nasadi sodi med najlepša turistična središča na Gardskem jezeru. Največji znamenitosti mesta sta Rocca Scaligeri iz 13. stol. in ruševine impozantne rimske vile s kopališčem, imenovane »Grotte di Cattulo«. Po ogledu mesteca sledi vožnja ob vzhodnem delu jezera do srednjeveškega mesteca Malcesine, ki ga na eni strani obdaja jezero Garda, na drugi pa mogočni Mont Baldo. Sledi kratek ogled mesteca in kosilo ter prosto za samostojno raziskovanje (po doplačilu možnost vožnje z ladjico po gardskem jezeru ali vzpon z vzpenjačo na Mont Baldo). V popoldanski urah vožnja proti domov, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Trajanje programa:  2 dni.

Odhodna mesta: Brežice, Novo mesto

CENA NA OSEBO:
  • 139,00 EUR na osebo
Minimalno število oseb: 35

Prijave in plačilo: na podlagi prijave in posredovanega predračuna oz. do zapolnitve prostih mest na avtobusu na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.
 
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, taksa za vstop v Verono, Sirmione, parkirnine, malica na poti, nočitev v hotelu 4* z zajtrkom, 1 x večerja, 1 x kosilo, vodeni ogled mest Verona, Sirmione, Malcesine, zunanji ogledi po programu, strošek vodenja in organizacije izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

DOPLAČILA: pijača pri večerji in kosilu, vožnja z ladjico cca. 12 €, gondola na Monte Baldo cca. 15 €; doplačilo za enoposteljno sobo 26,50 €, zavarovanje rizika odpovedi (cca. 4,20 % od vrednosti aranžmaja).  

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!
 
809807812811811.808
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Severna DALMACIJA

Popeljite se z nami in doživite lepote Severne Dalmacije.
- 8 %
Termini v pripravi  
Brežice, Novo mesto - Črnomelj
190,00 €   175,00 PRIJAVA

NOVOLETNO potepanje po Italiji 2022

Novoletno potepanje po praznični Vicenzi, Padovi in Ghioggi
- 5 %
Termini v pripravi  
Brežice, Krško, Novo mesto, Trebnje, Ljubljana
178,00 €   169,00 PRIJAVA

Romanje v Međugorje

Pridružite se nam na duhovnem popotovanju v znamenito versko središče na Balkanu - Međugorje.
- 5 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
125,00 €   119,00 PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Vojvodina

Pridružite se nam pri odkrivanju lepot Vojvodine, doživljanju preprostosti ljudi in njihove odkritosrčnosti, ter okušanju kulinaričnih dobrot.
Po dogovoru  
Brežice
119,00PRIJAVA

Jajce, Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Sombor in Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Praga - Zlata prestolnica Češke

Zapeljite se z nami v zlato prestolnico Češke – Prago, za katero pravijo, da je najlepša v Evropi.
Po dogovoru  
Brežice
139,00PRIJAVA

Potepanje po Črni gori

Obiščite Črno goro – biser Mediterana, znano po svojih številnih znamenitostih, na jugu Jadranskega morja.
Termini v pripravi  
Brežice
199,00PRIJAVA