Črna gora

199,00
Črna gora 1
Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih, leži na jugu Jadranskega morja. Nikjer drugje nimamo priložnosti na tako majhnem prostoru občudovati toliko naravnih bogastev, lepih plaž, bistrih jezer, hitrih rek in čudovitih planin kot jih je v Črni gori. Zjutraj se lahko prebudite na prekrasni obali Jadranskega morja, uživate v kulinaričnih dobrotah na jezeru in se zvečer sprehajate po planinah Črne gore. Vabimo Vas, da z nami doživite lepote Črne gore!

1. dan:  Vinica - Bosiljevo.

Odhod iz dogovorjenega mesta ob 21:00 uri ter nadaljevanje poti proti mejnemu prehodu Vinica in AC Bosiljevo – Karamatići.

2. dan:  nočna vožnja – Neum – Herceg Novi – Kotor - Budva.

Vožnja mimo Plitvičkih jezer, Zadra, Šibenika, Splita, prečkamo mejo z Bosno in Hercegovino, kjer nas bo na poti do Neuma navduševala lepa in rodovitna dolina reke Neretve in njena delta. Vožnja mimo srednjeveškega mesteca Ston, zgodovinskega Dubrovnika v Črno goro. Prvi daljši postanek za malico bo v Herceg Novem, ki se nahaja na vstopu v Kotorski zaliv, bogat s številnimi kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi, ki pričajo o zgodovini tega mesta. 

Nadaljujemo z nepozabno panoramsko vožnjo po enem najlepših zalivov na svetu - Boki Kotorski, ki ga sestavljajo Tivatski, Risanski in Kotorski del. Spoznali bomo mesta Risan in Perast – mesto renesanse, ki je sezidano iz granita in marmorja. Ogledali si bomo tudi Kotor z lokalnim vodnikom, starodavno mesto številnih vladarjev, ki se prvič omenja že 168 pr.n.š., je danes eno najbolj ohranjenih srednjeveških mest na Jadranu in je pod zaščito UNESCO. Sledi vožnja do Budve z ogledom mesta.  Pot nadaljujemo proti polotoku Sveti Štefan, kjer se bomo sprehodili po eni izmed najlepših obal Črne Gore. Sledi nastanitev v hotelu in večerja. 

3. dan: Lovčen – Cetinje - Skadarsko jezero - Budva

Zajtrk v hotelu. Potepanje po Črni gori bomo nadaljevali po serpentinasti cesti, od koder se ponuja čudovit razgled na Kotorski zaliv, do Njegošev, kjer si bomo ogledali zunanjost Njegoševe rojstne hiše in kjer bomo imeli degustacijo črnogorskih dobrot - loze, njegoškega pršuta, sira, domačega kruha in vina. Pot bomo nadaljevali proti Lovčenu, kjer si bomo na Jezerskem vrhu (1.657 m) ogledali veličasten Njegošev mavzolej, delo hrvaškega kiparja Ivan Meštrovića. Sledi vožnja mimo Cetinje čez Podgorico in nadaljevanje poti do veličastnega Skadarskega jezera, ki je največje jezero na Balkanskem polotoku, kjer naredimo postanek (čas za kosilo). Pot nazaj nas bo vodila čez nacionalni park Skadar. Večerja v hotelu in nočitev.

4. dan:   Budva - Dubrovnik – Slovenija

Po zgodnjem zajtrku bomo po krajši poti s trajektom zapustili Črno goro. Sledi vožnja proti domu s krajšimi vmesnimi postanki. 

Termin:  po dogovoru!

Trajanje programa:  4 dni.

CENA NA OSEBO:
  • 199,00 EUR na osebo.

Minimalno število potnikov: 40

Prijave in plačilo:
  • na podlagi prijave in posredovanega predračuna na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah  družbe Posavc
DOPLAČILA:
  • Za enoposteljno sobo cca 20,00 EUR.
PROGRAM VKLJUČUJE: prevoz z visoko turističnim avtobusom, dobrodošlico, cestne in ostale pristojbine, 2x nočitev v hotelu *** s polpenzionom, degustacija vin, kruha, pršuta in sira, vodeni ogled mesta Kotor z lokalnim vodnikom, 1 x kosilo, zunanje oglede, vstop v Nacionalni park Lovčen in Njegošev mavzolej, taksa za vstop v Kotor, stroške vodenja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.


ČESA NE SMEMO POZABITI:
  • Za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico).
  • Fotoaparat. 
Pridržujemo si pravico do spremembe programa! Cena se lahko spremeni glede na letni čas izleta.
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Potepanje po Nemčiji - obisk Westinghous-a v Mannheimu in odkrivanje renesančnega Heidelberga

Pridružite se nam na našem spomladanskem potepanju po južnem delu Nemčije!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
285,00PRIJAVA

Sombor, Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Jajce - Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Moslavina, Podravina, Međimurje, Varaždin

Pridružite se nam na izletu po Bjelovarsko - Bilogorskem področju, Podravini, Međimurju in Varaždinu.
- 12 %
Po dogovoru  
Brežice
125,00 €   110,00 PRIJAVA

Nizozemska - dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Goriška Brda

Obiščite deželo opojnih trenutkov - Goriška Brda!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
49,00PRIJAVA

Titov bunker, Mostar, Neretva

Odkrijte eno izmed največjih skrivnosti bivše Jugoslavije in se posladkajte z mandarinami v delti Neretve!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA