Hrvaško Zagorje in božični sejem v Zagrebu

25,00
1542194671
Odhod ob 08:00 uri zjutraj iz KS Šmihel. Na poti do našega prvega postanka naredimo postanek za jutranjo kavico (po doplačilu). Najprej nas bo pot ponesla v Podsredo, kjer nas bo pričakal lokalni vodnik in nas popeljal čez osrednji trg, katerega se je prvič omenilo že leta 1377, o čemer priča tudi še danes ohranjen sramotilni steber – pranger. Spoznali se bomo tudi z naravno in kulturno dediščino Kozjanskega parka in si na Sotoškovi domačiji ogledali multivizijo, kjer nam bodo predstavili življenje in dela Josipa Broza Tita, ki je velik del svojega otroštva preživel prav na domačiji v Podsredi.

Zapustimo Podsredo in se odpravimo na sosednjo Hrvaško v Etno selo Kumrovec, kjer nas bo kustos popeljal čez največji tradicionalno urejen muzej na prostem na Hrvaškem. Sprehodili se bomo skozi avtentično ohranjeno podobo vasi Hrvaškega Zagorja iz začetka 20. stoletja, se spoznali s tradicionalnimi obrtmi, takratnim načinom življenja ter obiskali tudi rojstno hišo Josipa Broza Tita, ki se nahaja v samem centru vasi. Videli bomo lahko tudi staro šolo z rekonstrukcijo nekdanje učilnice.

Poslovimo se od Etno sela Kumrovec in se odpravimo na pot proti Zagrebu, z vmesnim postankom za kosilo (zagorska juha, glavna jed s prilogami, solata, sladica), kjer nam bodo pripravili tudi degustacijo Zagorskih vin. Dobro okrepčani nadaljujemo z vožnjo proti Zagrebu, kjer bomo obiskali božični sejem, ki je že 3 leta zapored razglašen za najlepši božični sejem v tem delu Evrope. Sprehodili se bomo mimo številnih stojnic in obiskali božično okrašene trge v centru mesta ter se prepustili čaru božično okrašenega Zagreba. Sledi odhod proti domu, kamor se vrnemo okoli 22:00 ure.
 
Trajanje programa:  1 dan.

Odhodna mesta: KS ŠMIHEL Novo mesto

CENA NA OSEBO:
  • 25,00 EUR na osebo - krajani KS Šmihel Novo mesto
Minimalno število oseb: 45

Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna do 22.11.2019 oz. do zapolnitve prostih mest na avtobusu na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.
   
CENA VKLJUČUJE:
avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, vodeni ogled Podsrede z ogledom multivizije, vstopnina in strokovno vodeni ogled Etno sela Kumrovec, 1 x kosilo (zagorska juha, 2 vrsti mesa, 2 vrsti prilog, solata, sladica), degustacija 3 vzorcev vina, obisk božičnega sejma v Zagrebu, zunanji ogledi, vodenje in organizacija izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
DOPLAČILA: pijača ob kosilu
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.


25,00 € krajani KS Šmihel Novo mesto
Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Predbožični Gradec in potepanje po avstrijski Koroški

Skupaj na predbožično potepanje po Gradcu in praznični avstrijski Koroški!
14.12.2019 ob: 06:00  
Brežice
139,00PRIJAVA

Sombor, Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Jajce - Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Moslavina, Podravina, Međimurje, Varaždin

Pridružite se nam na izletu po Bjelovarsko - Bilogorskem področju, Podravini, Međimurju in Varaždinu.
- 12 %
Po dogovoru  
Brežice
125,00 €   110,00 PRIJAVA

Nizozemska - dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Črna gora

Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih. Vabimo Vas, da z nami doživite njene neokrnjene lepote.
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Črnomelj, Vinica
199,00PRIJAVA