Jajce - Sarajevo

99,00
Jajce
Vabljeni na potovanje, kjer se je rodila naša nekdanja država Jugoslavija. Bogata zgodovina, ki daje pečat tem področjem je pospremljena  z izjemno lepo in neokrnjeno naravo ter gostoljubnostjo prebivalcev.
 
1.dan: Brežice - Banja Luka - Jajce - Sarajevo
 
Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Brežic . Peljemo se čez Hrvaško proti meji z Bosno. Ustavili se bomo v Banja Luki, drugim največjim mestom v Bosni in Hercegovini in glavnim mestom Republike Srbske. V mestu, ki se raztega na obeh bregovih reke Vrbas, bomo postali v središču mesta v bližini trdnjave Kaštel, kjer sledi kratek ogled, obisk tržnice in nekaj prostega časa.
 
Nadaljevali bomo po izjemnem kanjonu Vrbasa proti mestu Jajce, katero je zgrajeno na čudovitih slapovih reke Pliva. Tukaj se je pisala pomembna zgodovina od srednjega veka do II. zasedanja AVNOJ-a, katerega muzej bomo tudi obiskali.
 
Naprej bomo pot nadaljevali po dolini reke Vrbas prispeli mimo Donjega Vakufa do slikovitega mesteca Travnik. Domačini menijo da je ostal kot napol odprta knjiga, kjer se na vseh straneh kot narisani kitijo razni spomeniki. Postanek ob izviru reke Plava voda. Tu so doma odlični Travniški čevapčiči, kateri so po mnenju nekaterih najboljši v Bosni.
 
V nadaljevanju potovanja se bomo po dolini reke Bosne pripeljali v Sarajevo, sledi namestitev v hotelu   *** ter bosanska večerja.
 
2.dan: Sarajevo - Doboj - Bosanski brod - Brežice
 
Po zajtrku se odpeljemo pod planino Igman, kjer izvira reka Bosna (opcija obisk »Tunela spasa«) in se sprehodimo čez slikoviti park, ki ga bogatijo številni ribniki, leseni mostički in sprehajalne poti. Do izvira Bosne vodi posebna aleja več kot 3000 Kostanjev, starih več kot 100 let,  po doplačilu pa vas lahko do izvira odpeljejo s sarajevsko atrakcijo – »fijakerjem«, ki ljudi prevaža že od leta 1895. Nadaljujemo s krožno vožnjo po mestu (novo Sarajevo, Zetra centar, Olimpijski stadion,..) v center mesta, kjer si ob spremstvu lokalnega vodnika ogledamo stari del mesta z Baščaršijo, Principov most, Vječnica, Gazi Husrevbegova džamija, stara pravoslavna cerkev, katedrala,…Imeli bomo dovolj časa, da raziščemo številne trgovinice in obrti Baščaršije ter popili tradicionalno »bosansku kafu«.

Zapustimo Sarajevo in se odpravimo na pot proti domu. Na poti naredimo še postanek v mestu Doboj, kjer nas bodo postregli z izvrstno kulinariko »ispod sača«. Vožnja domov z vmesnimi postanki, prihod v poznih večernih urah.

 
Trajanje programa: 2 dni

Kraj odhoda: Brežice 
 
 CENA NA OSEBO:
  • 99,00 EUR / osebo
Minimalno število potnikov: 40
 
DOPLAČILA:
  • za enoposteljno sobo cca 15,00 EUR
Prijave in plačilo:
Prijave in plačilo na podlagi prijave in posredovanega predračuna na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah  družbe Posavc d.o.o.. 

PROGRAM VKLJUČUJE:
  • prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, dobrodošlico, dopoldansko malico in pijačo na poti, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu ***, 1 x večerja , 1x kosilo, vstopnina v muzej Avnoj, vodeni ogled Sarajeva z lokalnim vodnikom, vstopnina v Vrelo Bosne, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
ČESA NE SMEMO POZABITI:
  • za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico),
  • fotoaparat.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa! Cena se lahko spremeni glede na letni čas izleta.
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Potepanje po Nemčiji - obisk Westinghous-a v Mannheimu in odkrivanje renesančnega Heidelberga

Pridružite se nam na našem spomladanskem potepanju po južnem delu Nemčije!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
285,00PRIJAVA

Sombor, Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Moslavina, Podravina, Međimurje, Varaždin

Pridružite se nam na izletu po Bjelovarsko - Bilogorskem področju, Podravini, Međimurju in Varaždinu.
- 12 %
Po dogovoru  
Brežice
125,00 €   110,00 PRIJAVA

Nizozemska - dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Goriška Brda

Obiščite deželo opojnih trenutkov - Goriška Brda!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
49,00PRIJAVA

Črna gora

Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih. Vabimo Vas, da z nami doživite njene neokrnjene lepote.
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Črnomelj, Vinica
199,00PRIJAVA

Titov bunker, Mostar, Neretva

Odkrijte eno izmed največjih skrivnosti bivše Jugoslavije in se posladkajte z mandarinami v delti Neretve!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA