Moslavina, Podravina, Međimurje, Varaždin

125,00 €   110,00
- 12 %
etno kuca
Pridružite se nam na izletu po Bjelovarsko - Bilogorskem področju, Podravini, Međimurju in Varaždinu. Odkrijte z nami skrivnosti in lepote severne Hrvaške, sprehodite se z nami skozi njeno zgodovino in razvajajte svoje brbončice s tradicionalnimi kulinaričnimi dobrotami, ki jih bomo poplaknili s kapljico rujnega.
 
1. DAN:  Brežice  - Bjelovar – Veliko Trojstvo – Ribnjačka - Maglenča – Koprivnica 

Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah (ob 5:30 uri izpred Posavca) proti našem prvem daljšem postanku v Bjelovarju. Sledi ogled mesta Bjelovar, enega najmlajših mest na Hrvaškem, katerega središče odlikuje pravilna kvadratna struktura ulic – odraz vnaprejšnjega načrtovanja gradnje mesta, in čudovit mestni park s katedralo Sv. Terezije Avilske in največjim kamnitim glasbenim paviljonom v Evropi.
                                                                                                                         
Po ogledu Bjelovarja nas čaka »etno« doživetje, namreč ogled Etno parka Veliko Trojstvo in obisk cerkve Presvetog Trojstva. Naslednja postojanka nas čaka na turistični kmetiji »Na malem Bregu« v majhni vasici Ribnjačka, kjer se ukvarjajo z ekološko pridelavo na cca 6 hektarjih. Sledi predstavitev bilogorskih koncev, ekološke kmetije, pokušanje lokalnih kulinaričnih dobrot, spoznavanje s kulturo in zgodovino teh krajev ter srečanje s pravimi bilogorskimi velikani – vedima v živo.

S kosilom in živo glasbo nas bodo pričakali na turistični Kmetiji »Vinia«, v lasti družine Šapić, kjer nam bodo po odličnem kosilu predstavili tudi svoja izbrana vina. Po degustaciji se naš obhod turističnih kmetij zaključuje z Romsko etno hišo avtohtonih hrvaških Lovari Roma v vasi Maglenča, kjer nas bodo postregli s pogačico in domačim žganjem.
 
Po celodnevnem »etno« doživetju nas čaka še vožnja do hotela in večerja.
 
 
2. DAN: Koprivnica - Ludbreg – Čakovec – Međimurski dvori – Varaždin – Brežice 

Po zajtrku in krajšem ogledu Koprivnice se bomo odpravili v mesto Ludbreg, poznanemu tudi kot mesto čudežev in legend. Ludbreg je primarno poznan kot evharistično središče za vernike iz celotne Evrope, po eni izmed legend pa naj bi bil Ludbreg tudi središče sveta. Ogledali si bomo priznano lokalno sirarno, ter degustirali njihove proizvode. Sledi še krajši ogled romarskega kraja.
 
Naša naslednja postojanka je glavno mesto Međimurja, Čakovec. Pot nas bo vodila mimo največjega hrvaškega umetnega jezera Dubrava. Čakovec je znan tudi kot mesto Zrinskih, družine evropskih plemičev, ki je pustila svoj pečat na kulturnem in gospodarskem razvoju mesta. Ogledali si bomo grad Zrinski, v katerem je danes Muzej Međimurja. Sledi ogled samega mesta.
 
Po ogledu bogate zgodovine mesta Čakovec nas bodo s tradicionalnim kosilom pričakali v Međimurskih dvorih, kjer nam bodo postregli s kulinaričnimi dobrotami Međimurja in nam predstavili eno izmed tradicionalnih obrti.
 
Na koncu nas čaka še potep baročni prestolnici Varaždina - nekdanjega glavnega mesta Hrvaške. Podali se bomo na »špancir« skozi mesto Varaždin, na katerem so svoj pečat pustili tudi Habsburžani, kjer bomo lahko občudovali bogato in ohranjeno baročno mestno jedro.

Pot nas bo vodila tudi na varaždinaki »plac« in v obljudeno kavarnico Grofica Marica, kjer se bomo ob dobri kavi lahko okrepčali z varaždinskim »kipličem«.
 
Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.
 
TRAJANJE: 2 dni

Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.

CENA:   
  • 110,00 EUR / osebo.
Minimalno št. oseb: 45.

 CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede, obisk Etno parka v Velikem Trojstvu in ogled cerkve Presvetog Trojstva, ogled ekološke kmetije in degustacija ekoloških dobrot na kmetiji »Na malem bregu«, kosilo na turistični kmetiji »Vinia« z živo glasbo ter degustacijo vina,  obisk in ogled romske hiše z dobrodošlico (pogačica in domače žganje), 1 x polpenzion v hotelu ***, ogled sirarne in degustacijo sira, vstopnino za ogled gradu Zrinski, tradicionalno međimursko kosilo v Međimurskih dvorih z demonstracijo tradicionalne obrti, stroške spremstva, vodenja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, pripadajoči DDV.
 
DOPLAČILA:
  • za enoposteljno sobo cca 15,00 EUR.
ČESA NE SMEMO POZABITI:
  • za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico),
  • fotoaparat. 
Pridržujemo si pravico do spremembe programa! Cena se lahko spremeni glede na letni čas izleta.
 
Bjelovarromska_kuca_trojstvorestoran1ludbreg-bohnec-djuro-sirmedjimurski_dvorisnijeg_varaždinStari_grad_Zrinskih02472
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Potepanje po Nemčiji - obisk Westinghous-a v Mannheimu in odkrivanje renesančnega Heidelberga

Pridružite se nam na našem spomladanskem potepanju po južnem delu Nemčije!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
285,00PRIJAVA

Sombor, Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Jajce - Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Nizozemska - dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Goriška Brda

Obiščite deželo opojnih trenutkov - Goriška Brda!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
49,00PRIJAVA

Črna gora

Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih. Vabimo Vas, da z nami doživite njene neokrnjene lepote.
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Črnomelj, Vinica
199,00PRIJAVA

Titov bunker, Mostar, Neretva

Odkrijte eno izmed največjih skrivnosti bivše Jugoslavije in se posladkajte z mandarinami v delti Neretve!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA