Na potep po Bizeljskem

55,00
Bizeljsko1
V dopoldanskih urah nas avtobus pripelje v največje slovenske terme – Terme Čatež, sledi ogled njihovega kompleksa in krajša predstavitev ter čas za dopoldansko kavo v slaščičarni Urška. Sledi krajši sprehod do broda na Savi, s katerim se bomo popeljali na drugi breg naše najdaljše reke in se spoznali z njihovo bogato brodarsko tradicijo. Pozdravi nas kraj Mostec, kjer nas bodo v stari gostilni Krulc, katere delovanje sega že v leto 1529, pričakali s pravim brodarskim golažom. Sprehodimo se še do rojstne hiše našega znanega jezikoslovca Jožeta Toporišiča, od koder se odpravimo naprej do Dobove, kjer si ogledamo lovski muzej Polovič in se spoznamo z edinstveno zasebno zbirko živali afriške divjine, slovenskih gozdov in severno ameriške stepe. Po ogledu njihove bogate zbirke se odpeljemo v naš vinorodni okoliš – Bizeljsko, v deželo, kjer se mir in spokojnost prepletata z dobro kulinariko in prijetnimi ljudmi. Obiskali bomo avtohtone repnice, izmed katerih so nekatere stare že 200 let. Včasih so jih uporabljali za shranjevanje repe, sedaj se v njih shranjuje žlahtna kapljica tega vinorodnega okoliša. Spoznali se bomo z bogato zgodovino repnic in kraja ter poskusili njihovo rujno kapljico. Sledi panoramska vožnja po vinorodnem okolišu, ki nas pripelje do Bizeljskega gradu, kjer nam izrečejo dobrodošlico in nas popeljejo na ogled po gradu, ki ga zaključimo še z obiskom grajski kleti (sledi degustacija grajskih vin). Na Bizeljskem obiščemo še zbirko in spominsko sobo Antona Martina Slomška, ki je svojo duhovniško pot kot mladi kaplan začel prav tukaj – na Hribčku na Bizeljskem. Od tu izvira tudi njegova znana ponarodela pesnitev En hribček bom kupil. Poskusli bomo lahko tudi Slomškovo vino. Naše potepanje zaključimo z okusno večerjo – naši gostitelji nas bodo postregli s tradicionalnimi in domače pripravljenimi jedmi ob kapljici rujnega. Sledita ples in zabava z lokalno etno glasbeno skupino. Vrnitev domov v večernih urah.

Termin:  Po dogovoru. 

Trajanje programa:  1 dan.

CENA NA OSEBO:
  • 55,00 EUR na osebo
Minimalno število potnikov: 45

Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna oz. do zapolnitve prostih mest na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah  družbe Posavc

PROGRAM VSEBUJE: prevoz z visoko turističnim avtobusom, vodeni ogled kompleksa Term Čatež, vožnja z brodom po reki Savi, brodarski golaž, vodeni ogled lovskega muzeja Polovič, vodeni ogled repnice Najger in degustacija 4 vzorcev vina, vodeni ogled gradu Bizeljsko in degustacija grajskih vin, ogled zbirke Antona Martina Slomška ob degustaciji Slomškovega vina, tradicionalna kmečka pojedina (juha, glavna jed s prilogami, solata, sladica), zunanje oglede, stroški organizacije in vodenja izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV. 

DOPLAČILA: pijača pri malici in večerji.
Bizeljsko3Bizeljsko236829587
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.

Oglejte si tudi ostale programe

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Nizozemska - Dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Potepanje po Koroški

Zapeljite se z nami na potepanje po čudoviti Koroški in se spoznajte z njihovo tradicijo flosarstva!
Po dogovoru  
Ruperč Vrh
55,00PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Potepanje po Gorenjski

Planica, planica snežna kraljica! Le kdo je ne pozna - lepoto iz snega?
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
55,00PRIJAVA

Goriška Brda

Obiščite deželo opojnih trenutkov - Goriška Brda!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
49,00PRIJAVA