Nacionalni park Brioni, Pula

65,00
1d199d462017bbd5dcb9d16235a6c9e3_XL
Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline in ki je dom številnim pticam in živalim. Brionsko otočje je edini nacionalni park v Istri, ki s svojimi štirinajstimi otoki na 736 hektarih površine, predstavlja edinstveno igro narave, ki na tem mestu združuje prelepe živalske vrste ter redko in bogato floro. Brioni slovijo kot eno najlepših otočji  v Sredozemlju.

Pula je največje istrsko mesto, katero se  ponaša z največ ohranjenimi stavbami, spomeniki in drugimi ostalinami iz časa rimske antike. Mesto je  pristaniško, gospodarsko in finančno središče hrvaške Istre, ki  nudi tudi številne naravne lepote ter čudovito obalo.


Odhod zjutraj ob 05:30 uri iz Brežic in ob 05.50 iz Krškega. Vožnjo bomo nadaljevali preko Novega mesta in Kočevja proti Delnicam in nato po avtocesti mimo Rijeke in Buzeta proti Fažani.
 
Sledi vkrcanje na ladjico do otoka Veliki Brioni, kjer nas bo pričakal turistični vlakec. Popeljal  nas bo mimo parkov rezidencialnih vil, ter ob zaliv Verige. Uživali bomo  lahko tudi ob pogledu na različne živali in rastline, ki jih boste lahko tudi fotografirali. Otoki so dom številnim vrstam ptic, na njem pa prebivajo številne živali, ki jih je Tito dobil v dar od posameznih državnikov.
 
Sledi ogled cerkvice Sv. Germana z razstavo kopij fresk, sprehod skozi ostanke rimskih kamnolomov, ter sprehod do 1.600 let stare oljke. Zanimiv pa bo tudi ogled stalne razstave »Tito na Brionih«, na kateri so prikazana obdobja, ko so Brione obiskovali številni politiki iz celega sveta.. Ogled traja cca 4 ure.
 
Po ogledu sledi povratek z ladjico v Fažano, kjer bomo imeli prosto za kosilo.

Sledi vožnja do Pule. Tam si bomo ogledali znameniti Amfiteater ter druge mestne znamenitosti kot so: Augustov tempelj, slavolok Sergijevcev. Nekaj prostega časa bomo tudi namenili samostojnim ogledom,okrepčilu in kavici. V poznih popoldanskih urah bo sledila vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.
 
CENA: 65,00 EUR / osebo

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 40

CENA VKLJUČUJE:
prevoz s turističnim panoramskim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, parkirnine, vožnjo z ladjico, vstopnino v Nacionalni park Brioni, vožnjo s turističnim vlakcem po Brionih, vstopnino v areno - amfiteater Pula, zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje, stroške spremstva in organizacije potovanja, DDV.

 Pridržujemo si pravico do spremembe programa! Cena se lahko spremeni glede na letni čas izleta.
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Nizozemska - Dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Potepanje po Koroški

Zapeljite se z nami na potepanje po čudoviti Koroški in se spoznajte z njihovo tradicijo flosarstva!
Po dogovoru  
Ruperč Vrh
55,00PRIJAVA

Potepanje po Gorenjski

Planica, planica snežna kraljica! Le kdo je ne pozna - lepoto iz snega?
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
55,00PRIJAVA

Goriška Brda

Obiščite deželo opojnih trenutkov - Goriška Brda!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
49,00PRIJAVA

Na potep po Bizeljskem

Vabimo vas na potep po našem čudovitem vinorodnem okolišu - Bizeljsko!
Termini v pripravi  
Novo mesto
55,00PRIJAVA