Potepanje po Gorenjski

55,00
746
Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 7:00 uri zjutraj in vožnja v smeri Planice, kjer bomo imeli vodeni ogled Nordijskega centra Planica, ki zajema ogled po osrednjem tekaškem objektu, ogled skakalnic (Opcija: vožnjo s sedežnico na vrh letalnice) in muzeja. Nordijski center zajema Center za smučarske skoke in polete ter Center za smučarske teke. V njegovem okviru se urejajo še sistem za umetno zasneževanje, žičnice, atletsko nogometni stadion, kolesarske in sprehajalne poti, park kulturne dediščine, informacijski prostor z gostinskim lokalom, zagotovljene pa bo tudi kakovostne turistične in športne storitve. V sklop Nordijskega centra spada tudi Planiški muzej, ki je posvečen zgodovini smučarskih skokov in poletov v Planici, predstavlja razvoj svetovnega rekorda smučarskih skokov v Planici, razvoj tehnike smučarskih skokov in razvoj Bloudkove velikanke ter Letalnice bratov Gorišek. Muzejska zbirka je razdeljena na dva nadstropja, katera si bomo z veseljem ogledali.

Nadalje nas bo pot vodila do Avsenikovega muzeja v Begunjah na Gorenjskem. V rojstni hiši legendarnih ustvarjalcev, Slavka Avsenika in Vilka Avsenika, si bomo ogledali zanimivo zgodbo svetovnega glasbenega fenomena. V vodenem ogledu muzeja bomo spoznali inštrumente in obleke, ki jih je Slavko Avsenik nosil na koncertih, razna priznanja in nagrade na področju glasbe ter zlate, platinaste in diamantne plošče za številne prodane plošče. Čaka nas tudi ogled kratkega dokumentarnega filma o ansamblu Avsenik, z arhivskimi posnetki. Stopili pa bomo tudi do groba, kjer počiva Slavko Avsenik. Poskrbljeno pa bo tudi za naše želodčke. Privoščili si bomo dobro kosilo v znameniti Gostilni in restavraciji pri Jožovcu.

Pot nas bo naprej popeljala proti Bledu, enega izmed najlepših turističnih centrov v Sloveniji. Sledi prosti čas za sprehod, seveda pa ne bomo pozabili na blejsko rezino (kremšnito), katero si bomo lahko privoščili v kavarni Park, ki se nahaja na obrežju Blejskega jezera.

Sledi povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah. 

Trajanje programa: 1 dan.

Kraj odhoda: Brežice, Krško, Novo mesto
 
CENA NA OSEBO:
  • Od 49,00 EUR na osebo
Minimalno število potnikov: 40.
 
Prijave in plačilo:
Prijave in plačilo na podlagi prijave in posredovanega predračuna  na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 oziroma po dogovoru.
 
PROGRAM VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z visoko turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, parkirnine, vstopnina in vodeni ogled nordijskega centra Planica z muzejem in osrednjo ploščad, vstopnina v Avsenikov muzej, 1x kosilo pri Jožovcu, zunanje oglede, stroški vodenja in organizacije izleta, osnovno nezgodno zavarovanje.

DOPLAČILA: sedežnica Planica 4,00 EUR/osebo.
745742740738739735733734749748
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Nizozemska - Dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Potepanje po Koroški

Zapeljite se z nami na potepanje po čudoviti Koroški in se spoznajte z njihovo tradicijo flosarstva!
Po dogovoru  
Ruperč Vrh
55,00PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Goriška Brda

Obiščite deželo opojnih trenutkov - Goriška Brda!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
49,00PRIJAVA

Na potep po Bizeljskem

Vabimo vas na potep po našem čudovitem vinorodnem okolišu - Bizeljsko!
Termini v pripravi  
Novo mesto
55,00PRIJAVA