Potepanje po Nemčiji - obisk Westinghous-a v Mannheimu in odkrivanje renesančnega Heidelberga

285,00
Wasserturm-Stadtmarketing-Mannheim
Pridružite se nam na našem spomladanskem potepanju po južnem delu Nemčije, kjer bomo obiskali »pivsko« prestolnico zvezne dežele Bavarske München, ter  se na potep odpravili še v drugo največje mesto zvezne dežele Baden – Württemberg, Mannheim in odkrili renesančno mesto Heidelberg.
 

1. DAN, 15.05.2020: Brežice - Novo mesto – Ljubljana - München - Mannheim
 
Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Brežic ob 00:30 uri izpred stare blagovnice, iz Novega mesta pa ob 01:10 uri izpred avtobusne postaje pri Qlandii (možnost odhodov tudi iz Trebnjega, Grosuplja in Ljubljane). Nočna vožnja čez Slovenijo in Avstrijo z vmesnimi krajšimi postanki do prestolnice Bavarske – München. Po panoramski vožnji čez mesto nas avtobus spusti pri Inštitutu za varnost in zdravje pri delu, kjer nas čaka ogled razstave iz področja varstva pri delu (hrup, ravnanje z električno energijo, osebna varovalna oprema,…). Obisk Münchna nadaljujemo s sprehodom in ogledom znamenitosti v starem mestnem jedru, ki ga bomo zaokrožili s kosilom in vrčkom piva v svetovno znani pivnici v centru mesta s skoraj 500 – letno tradicijo delovanja.
 
Po odličnem kosilu se poslovimo od prestolnice Bavarske in nadaljujemo pot prosti naši končni destinaciji Mannheimu, kjer sledi večerja in nočitev v hotelu ****.
 
 
2. DAN, 16.05.2020: Mannheim
 
Po zajtrku v hotelu se odpravimo na obisk Westinghous-a v Mannheimu, kjer nam bodo naši gostitelji predstavili njihovo podjetje. Tehnologija družbe Westinghouse je v tem delu sveta osnova za več kot polovico delujočih nuklearnih elektrarn v Evropi (med drugim tudi v Sloveniji), na Bližnjem Vzhodu in v Afriki. Po obisku podjetja se napotimo v eno največjih in uspešnejših pivovarn v zvezni deželi Baden-Württemberg, ki je hkrati tudi eno najstarejših podjetij v Mannheimu in tudi eno najmodernejših. Proizvajajo več kot 16 različnih vrst piva. Popeljali nas bodo skozi njihovo proizvodnjo ter nam predstavili zapleten postopek pridelave piva. Po ogledu si v tej 355 let stari pivovarni privoščimo še kosilo, ki ga poplaknemo z vrčkom ali dvema piva. Po kosilu se zapeljemo na ogled znamenitosti mesta Mannheim, imeli bomo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Sledi večerja v bližnjem mestu, znanem po vinu, kjer bomo lokalne dobrote preizkušali v atraktivni restavracij v obliki vinskega soda. Nočitev v hotelu**** v Mannheimu.

   
3. DAN, 17.05.2020: Mannheim – Heidelberg – Ljubljana – Novo mesto - Brežice
 
Po zajtrku v hotelu se najprej odpravimo do bližnjega mesta Heidelberg, kjer se sprehodimo čez staro mestno jedro in si ogledamo znamenitosti mesta, ki je znano kot univerzitetno mesto, saj je bila tukaj univerza ustanovljena že v 14. stoletju. Mesto bogati tudi vrvež na glavni ulici, ki velja za najdaljšo ulico brez prometa v Evropi (peš cono). Po obisku starega dela mesta se bomo z vzpenjačo povzpeli do renesančnega gradu Heidelberg, ki očara s svojo rdečo podobo, saj je bil zgrajen iz rdečega peščenjaka, ki prihaja iz reke Neckar – reke, ki teče skozi mesto Heidelberg. Prosto za samostojno raziskovanje grajskega dvorišča in Muzeja nemškega lekarništva.
Po ogledu se vkrcamo na avtobus in se odpeljemo na pot proti domu z vmesnimi postanki in postankom za kosilo.
 

Trajanje programa: 3 dni.

Odhodna mesta: Brežice, Novo mesto, ostalo po dogovoru
 
Cena na osebo (minimalno število 40 oseb):
  • 230,00  EUR (člani MDVI)
  • 285,00  EUR zunanji udeleženci. 
.
Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna do 30.03.2020 (člani MDVI imajo prednost pri prijavi do 22.03.2020) oz. do zapolnitve prostih mest na avtobusu na TRR št. SI56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.
Možnost plačila v dveh obrokih (1. obrok  v višini 50% vrednosti aranžmaja do 30.03.2020, preostanek do 30.04.2020).
 
PROGRAM VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, dobrodošlico, dopoldansko malico in pijačo na poti, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, vodeni ogled Inštituta za varnost in zdravje pri delu, vodeni ogled mestnega jedra München, 1x kosilo v Münchnu, 1x večerja v hotelu, obisk podjetja Westinghouse Mannheim, vstopnina in vodeni ogled pivovarne Eichbaum, degustacija piva, 1 x kosilo v Eichbaumu, vodeni ogled mesta Mannheim, 1x večerja v okolici Mannheima,  vodeni ogled mesta Heidelberg, vstopnica za vzpenjačo, vstopnina za grad Heidelberg, 1x kosilo na poti domov v okolici Stuttgarta, zunanji ogledi, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
 
DOPLAČILO: pijača pri kosilih in večerjah, enoposteljna soba 44,00 EUR za 2 nočitvi.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!
Hofbräuhaus-in-Munich-e1546611844841rathaus-sonne-hp968872_rHxBjvVsvXDti442rVKpGQlzyu4x9FiuN4-HGzIswXIalte-brucke--old-bridge---heidelberg-castle-and-buildings-in-altstadt--old-town---heidelberg--baden-hotel-europaeischer-hof-heidelberg-5-sterne-arrangement-heidelberg-entdecken-01HeidelbergCardwithHeidelbergCastleTicket
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.


230,00 € člani MDVI
285,00 € zunanji udeleženci
Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Sombor, Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Jajce - Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Moslavina, Podravina, Međimurje, Varaždin

Pridružite se nam na izletu po Bjelovarsko - Bilogorskem področju, Podravini, Međimurju in Varaždinu.
- 12 %
Po dogovoru  
Brežice
125,00 €   110,00 PRIJAVA

Nizozemska - dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Goriška Brda

Obiščite deželo opojnih trenutkov - Goriška Brda!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto
49,00PRIJAVA

Črna gora

Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih. Vabimo Vas, da z nami doživite njene neokrnjene lepote.
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Črnomelj, Vinica
199,00PRIJAVA

Titov bunker, Mostar, Neretva

Odkrijte eno izmed največjih skrivnosti bivše Jugoslavije in se posladkajte z mandarinami v delti Neretve!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA