Predbožični Gradec in potepanje po avstrijski Koroški

139,00
advent-in-graz-2018-c-graz-tourismus---harry-schiffer-64-.
1.  DAN,  14.12.2019: Odhod  Brežice - MP  Šentilj – Riegersburg -  Gradec
 
Na pot se odpravimo ob 6:00 uri zjutraj iz Brežic. Sledi vožnja do mejnega prehoda Šentilj, kjer napravimo postanek za jutranjo malico. Pot nas po slikoviti gričevnati »vulkanski« pokrajini vodi do znamenite čokoladnice ZOTTER. Spoznali se bomo s čudovitim svetom čokolade, odkrili umetnost proizvodnje svetovno znane čokolade na vsakem koraku in tudi neomejeno degustirali njihove izdelke, ki jih bomo lahko na koncu kupili. Z njihovo proizvodnjo se seznanimo z ogledom krajšega filma, obiščemo tudi njihov živalski vrt. Poslovimo se od Zotterja in se odpravimo na pot proti Gradcu, na kateri naredimo še vmesni postanek za kosilo. Dobro okrepčani nadaljujemo pot proti prestolnici avstrijske Štajerske, kjer si najprej ogledamo staro mestno jedro in odkrijemo skrivnosti tega starega mesta. Ogled mesta začnemo na glavnem trgu z mestno hišo, od tu pa številne ulice vodijo do frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale, mimo številnih muzejev in pomembnih kulturnih stavb. Že vrsto let zapored so na dvorišču deželne hiše na ogled ledene jaslice, za izdelavo katerih porabijo kar 50 ton ledu. Po želji se bomo z zobato železnico povzpeli še do urnega stolpa, ki se dviguje nad starim mestom in je tudi simbol mesta. Gradec je bogat tudi s številnimi ‘futurističnimi’ stavbami, med katerimi je najbolj znana t.i. Murinsel – most oz. kavarna, ki povezuje desni in levi breg reke Mure. Imeli bomo tudi nekaj prostega časa za odkrivanje praznično okrašenega mestnega jedra in obisk bogato založenih stojnic na številnih prizoriščih predbožičnega sejma.
 
Sledi namestitev v hotelu 4* in večerja.
 
 
2.  DAN,  15.12.2019: Odhod Gradec  - Gosposvetsko polje -  Celovec – Otok – Vrba na Koroškem - Brežice
 
Po zajtrku zapustimo hotel in se poslovimo od Gradca ter se odpravimo v deželo tisočerih jezer – avstrijsko Koroško. Pozdravil nas bo mogočen grad Ostrovica, ki je eden izmed najslikovitejših gradov v Avstriji in se dviga na 160 m visoki osameli apnenčasti skalni vzpetini in ga krasi kar 14 obrambnih vrat s petimi dvižnimi mostovi nad »volčjimi jamami«, ki so služili zaščiti pred turškimi vpadi. Grad si zaradi zaprtja v zimskem času ogledamo kar iz avtobusa. Prvi postanek bomo naredili na Gosposvetskem polju, kjer si bomo najprej ogledali cerkev Gospe Svete, ki je eden najlepših umetnostnih spomenikov in za tem še vojvodski prestol, kjer so ustoličevali koroške vojvode. Sledi vožnja  do Vrbskega jezera, kjer obiščemo svet v malem – Minimundus, kjer so v razmerju 1:25 razstavljeni vsi pomembnejši svetovni arhitekturni dosežki. V zimskem času nam bodo pričarali posebno razstavo okoli 30ih modelov, kjer nam bodo modele približali na posebno zabaven in poučen način. Možnost organiziranega kosila.
 
Po obisku Minimundusa se sprehodimo še čez staro mestno jedro glavnega mesta avstrijske Koroške - Celovec, od koder nas bo potem pot vodila po južni obali Vrbskega jezera, mimo znanih letovišč, do bisera jezera – Maria Woerth. Gre za najstarejšo krščansko naselbino na Koroškem, saj jo listina freisinškega škofa omenja že leta 875. Zanimivost so trije sakralni spomeniki (zimska cerkev, poznogotska župnijska cerkev in romanska kostnica). Naredimo krajši postanek za ogled, potem pa se odpravimo do Vrbe na Koroške (Velden), ki je najbolj mondeno letovišče na Vrbskem jezeru, poznano predvsem po igralništvu. Tukaj bomo lahko začutili pridih monaškega Monte Carla. Naredimo krajši postanek.
 
Sledi pot proti domu, kamor se vrnemo okoli 23:00 ure zvečer.
 

Trajanje programa:  2 dni.

Odhodna mesta: Brežice

CENA NA OSEBO:
  • 139,00 EUR na osebo
Minimalno število oseb: 45

Prijave in plačilo:
na podlagi prijave in posredovanega predračuna do 30.11.2019 oz. do zapolnitve prostih mest na avtobusu na TRR št. SI 56 0237 3006 7403 969 ali osebno na poslovalnicah družbe Posavc.
 
PROGRAM VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, cestne in ostale pristojbine, parkirnine, jutranja dobrodošlica, 1 x malica na poti, vstopnina in vodeni ogled čokoladnice Zotter z avdio vodnikom v slovenskem jeziku z degustacijo njihov čokolad in obiskom živalskega vrta, 1 x kosilo, vodeni ogled Gradca, nočitev v hotelu 4*, 1x večerja, vodeni ogled cerkve Gospe Svete, vodeni ogled vojvodskega prestola, vstopnina in ogled Minimundusa, vodeni ogled Celovca, Marie Woerth in Vrbe na Koroškem, vsi zunanji ogledi, stroški vodenja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
MOŽNA DOPLAČILA: pijača pri obrokih, zavarovanje rizika odpovedi (4,20 % vrednosti aranžmaja), enoposteljna soba 24,00 EUR, vzpon na urni stolp (zobata železnica/dvigalo) cca. 3,50 EUR,  kosilo 2. dan cca. 13,00 EUR.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa!
_c_Eisenberger_R0A2106advent-in-graz-2018-c-graz-tourismus---harry-schiffer-10-.Bilder_Homepage4Biofekt1Minimundus-401-500x400Minimundus-749-500x400Verkostung_Schokobrunnen_3D9A1792_c_Jacqueline_Jud_Zotter_Schokoladenwinter5
Deli potepanje s prijatelji

Prijava na potepanje

Za prijavo na potepanje izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 484 888.


139,00 €
Strinjam se s splošnimi pogoji
Prosimo, preverite vnešene podatke!
Oglejte si tudi ostale programe

Hrvaško Zagorje in božični sejem v Zagrebu

Obiščite Hrvaško Zagorje in se prepustite čarom božičnega sejma v Zagrebu!
07.12.2019 ob: 08:00  
KS Šmihel Novo mesto
25,00PRIJAVA

Sombor, Subotica

Pridružite se nam na potepanju po lepotah severne Vojvodine!
Po dogovoru  
Brežice
125,00PRIJAVA

Hrvaška Istra

Odkrijte skrivnosti in lepote primorske lepotice - zapeljite se z nami na potep v Hrvaško Istro!
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Ljubljana
119,00PRIJAVA

Jajce - Sarajevo

Vrnimo se v čas, ko se je rojevala naša bivša domovina Jugoslavija, v čas II. zadedanja AVNOJ-a, ob dobri hrani in tradicionalni glasbi.
Po dogovoru  
Brežice
99,00PRIJAVA

Moslavina, Podravina, Međimurje, Varaždin

Pridružite se nam na izletu po Bjelovarsko - Bilogorskem področju, Podravini, Međimurju in Varaždinu.
- 12 %
Po dogovoru  
Brežice
125,00 €   110,00 PRIJAVA

Nizozemska - dežela tulipanov, mlinov na veter in coklov

Vabimo Vas da se z nami podate na potepanje po lepotah Nizozemske!
- 4 %
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto, Ljubljana
300,00 €   288,00 PRIJAVA

Nacionalni park Brioni, Pula

Doživite razkošje neokrnjene narave v objemu mediteranske klime, kjer uspevajo avtohtone in eksotične rastline ter živi mnogo ptic in živali.
Po dogovoru  
Brežice, Krško, Novo mesto
65,00PRIJAVA

Črna gora

Črna gora – biser Mediterana, znana po svojih številnih znamenitostih. Vabimo Vas, da z nami doživite njene neokrnjene lepote.
Po dogovoru  
Brežice, Novo mesto, Črnomelj, Vinica
199,00PRIJAVA